Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kočí se dohodl ve Spartě na smlouvě na tři týdny

Praha - Hokejový obránce David Kočí, který v minulých sezonách působil v NHL a v září se neprosadil do kádru Winnipegu, bude hrát za Spartu. Zřejmě nejznámější český bitkař současnosti se dohodl se svým mateřským klubem na zkušební smlouvě do reprezentační přestávky, tedy do 6. listopadu. Poprvé by měl nastoupit dnes v Mladé Boleslavi. "Jsme domluveni. David se cítí výborně, překonal časový posun a na zápasy se moc těší," uvedl hráčův zástupce Michal Sivek.

David Kočí
zdroj: Isifa/EPA autor: Craig Lassig

Urostlý bek trénuje se Spartou od pondělí a od začátku prohlašoval, že za pražský klub chce i hrát. "Zůstane tři týdny, pak se uvidí. Pro evropské kluby včetně těch z KHL je hodně zajímavý. Jejich zástupci budou Kočího v extraligových utkáních sledovat," doplnil Sivek. "Pro Davida je přesun domů samozřejmě změna, musí si zvyknout na jiné rozměry kluziště a také na odlišný herní systém. Ale je to natolik zkušený hráč, že to zvládne. Všichni o něm vědí, že během léta tvrdě trénuje, fyzicky je připravený parádně," dodal Sivek.

Třicetiletý Kočí odešel ze Sparty v roce 2000, v seniorské extralize se ještě nepředstavil. V NHL odehrál za Chicago, Tampu, St. Louis a Colorado 142 zápasů, ve kterých vstřelil tři branky, přidal jednu asistenci a nasbíral 461 trestných minut. V nižší AHL inkasoval ve 266 duelech 1 075 trestných minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články