Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Knotek o svých úspěšných nájezdech: Načasoval jsem si to správně

Brno - Kromě brankáře Patrika Rybára byl hlavním hrdinou hradeckého týmu útočník Tomáš Knotek. Ten v samostatných nájezdech proměnil oba své pokusy a dovedl svůj tým k vítězství. Hradec Králové srovnal stav semifinále na 2:2.

Martin Zaťovič v souboji s Tomášem Knotkem
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Věděli jsme, že to bude o jednom gólu. Když jsme přežili dvě přesilovky pět na tři, tak máme velkou šanci. Myslím, že Kometa trošku znervózněla a v prodloužení jsme byli o trošku lepší. Mohli jsme rozhodnout dřív, ale oni taky mohli dát góly," řekl Knotek.

Sedmadvacetiletý útočník mohl duel ukončit již v prodloužení, jeho střela v 70. minutě ale skončila na tyči. "Myslel jsem, že mě omejou... Takový je ale hokej. Kdyby to skočilo pět centimetrů vedle, mohl puk skončit v brance. Takhle jsme museli dál pokračovat. Jsem ale rád, že jsme to dotáhli alespoň v nájezdech," uvedl Knotek.

V nájezdech se představil hned dvakrát. Nejprve ve třetí sérii gólově odpověděl na úspěšný pokus Ondřeje Němce, v sedmé se konfrontace obou hráčů zopakovala. Knotek jel první a opět dal, Němec už Rybára nepřekonal.

Tomáš Knotek: "První nájezd byla trošku haluz. Čiliak mi do toho sáhnul, ale myslím si, že bych to stejně zametal do prázdné. Na druhý jsem si docela věřil, i když to bylo tak tak. Jsem rád, že jsme dali nějaké góly a Patrik to zavřel. Já dal zatím snad jen jeden gól. Jsem rád, že jsem si to načasoval správně a dobře na dnes, kdy to bylo hodně důležité."

Hradec Králové v neděli utrpěl v Brně debakl 0:8, o 24 hodin později však podal zcela rozdílný výkon. "Jakmile jsem slezl z ledu, tak jsem nevěděl, že jsme hráli. Těžké to ale bylo, 8:0 nedostáváte každý den. Pořád to byl ale jen jeden bod a osobně si myslím, že je pro nás lepší výhra 1:0 než 8:0 pro Kometu," uvedl Knotek.

Hradečtí hráli ve čtvrtém utkání mnohem důrazněji a agresivněji. A Kometě tento styl vůbec neseděl. "Stejně jsme hráli i druhý domácí zápas a vyhráli jsme. Chtěli jsme tak hrát i v neděli, ale brzy jsme dostali góly. Dnes jsme obstáli na výbornou," řekl Knotek, jenž si byl vědom, že jen takto lze Brno porazit. "Musíme tak hrát i nadále. Nesedí to žádnému týmu a oni mají čtyři výborné lajny a všechny můžou dát gól. Musíme dohrávat všechny hráče," podotkl.

Hradec dokázal vyhrát na ledě Komety poprvé od návratu do extraligy v roce 2013, skončila tak série devíti porážek. "Nemysleli jsme na to, play-off je něco jiného. V základní části tady hrajeme dvakrát za rok a je pravda, že jsme tady čtyři roky nevyhráli. Já tady snad nevyhrál nikdy, ani předtím s Kladnem. Jsme rádi, že jsme to zlomili, a nikdo neříká, že to nemůžeme zlomit i v šestém zápase," řekl Knotek. Ještě předtím se ale oba celky utkají v Hradci Králové.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články