Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kluci mě podrželi, řekl Soukup, který inkasoval kuriózní branku

Třinec  S extraligovou premiérou v základní sestavě se bude litvínovskému brankáři Jakubu Soukupovi navždy pojit i jedna nepříjemná vzpomínka. Dvacetiletého gólmana v utkání v Třinci překvapil bekhendovým nahozením ze středního pásma Tomáš Plíhal.

Jakub Soukup v utkání proti Třinci
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Soukup inkasoval jednou z prvních střel na bránu, Třinec se totiž v úvodu musel bránit nástupu Severočechů. Plíhal zhruba dva metry před modrou čarou kotouč jen nahodil směrem k litvínovské brance a k údivu všech skončil puk v síti. "Tam to byla moje chyba, měl jsem si to pohlídat. Někdo to nahazoval, letělo to obloukem na lapačku, ale já jsem to ztratil v hledišti a puk jsem našel až za sebou. Smůla," řekl Soukup.

S dvacetiletým mladíkem, který zatím v nejvyšší soutěži jen dvakrát střídal, však smůlovatý úvod utkání nezatřásl. "Kluci mě podrželi, ať chytám dál, že se nic neděje, že to můžeme otočit. Zapomněl jsem na to a chytal jsem dál, zápas jsem si nakonec užil. Těšil jsem se na to hodně," řekl Soukup, který se v brankovišti objevil místo litvínovské opory Pavla Francouze.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Litvínov

Laciný vedoucí gól překvapil i střelce. Ani Plíhala nenapadlo, že by se jeho střela "nazdařbůh" mohla dostat až do brány. "Nepočítal jsem s tím. Jen jsem to nahodil a šťastně to tam spadlo. Ani jsem se na gólmana nedíval, jen jsem se soustředil, abych to nahodil," řekl Plíhal. Jeho trefa prý s Francouzovou absencí neměla žádnou souvislost.

"Že bychom se jako snažili více střílet, když tam byl nějaký mladý kluk, to vůbec. Na naši hru to nemělo vliv. Měli jsme nastavenou taktiku, i kdyby tam Francouz byl nebo nebyl, a šli jsme si za tím. Nic se tím nezměnilo," řekl Plíhal. Litvínov mohl s vývojem ještě něco provést v prvním dějství, ale od druhého gólu už měl jeho výkon klesající tendenci. "Třinec pak ale hrál výborně. Zavřeli to, zřídka jsme se dostávali do šancí," řekl Soukup.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články