Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kluby Šulcovi důvěřují, v kauze registrací rozhodne v pátek

Praha - Ředitel extraligy Stanislav Šulc má i nadále plnou důvěru Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která dnes na mimořádné valné hromadě jednala o případu neplatných svazových registrací pětice hráčů Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna. Svůj verdikt v kauze Šulc oznámí v pátek v poledne. Podle řádu přichází v úvahu kontumace zápasů, odebrání bodů nebo ponechání výsledku dosaženého na ledě.

Plzni, Mladé Boleslavi a Kladnu hrozí odebrání bodů nebo kontumace zápasů, v nichž bez potřebné registrace nastoupili Jiří Marušák, Tomáš Divíšek (oba Mladá Boleslav), Petr Přikryl, Tomáš Frolo (oba Plzeň) a Jindřich Kotrla (Kladno).

"Pan Šulc má naši plnou důvěru, aby rozhodl," řekl prezident APK LH Ctibor Jech na tiskové konferenci po jednání. Na něm zástupci Plzně i Mladé Boleslavi předložili své právní argumenty, že soutěžní řády extraligy neporušili a jejich kluby by potrestány být neměly. "Náš pohled je ale i nadále diametrálně odlišný od toho, jak jej prezentovaly (kluby)," uvedl Šulc.

Je nám líto, video expirovalo.
Šulc má od klubů důvěru

Ředitel soutěže dostal za úkol, aby rozhodl v co nejkratší době, tedy do čtvrtka. Oficiálně ale verdikt oznámí klubům i veřejnosti v pátek. "Dohodli jsme se, že jej prezentujeme za širší účasti lidí, kterých se týká," prohlásil Šulc.

V minulosti několikrát zopakoval, že jediným možným trestem je kontumace zápasů, do kterých pětice hráčů zasáhla. Dnes odmítl předjímat, jak rozhodne. "Je to situace, která má tři možné varianty řešení a žádné není ideální. Jde o to, abychom našli to, které bude nejméně špatné," podotkl Šulc.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články