Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Klesla si kvůli zraněnému tříslu nezahraje šest týdnů

Columbus (USA) - Český hokejový obránce Rostislav Klesla bude přibližně šest týdnů chybět Columbusu v NHL. Hokejista, který není členem šedesátičlenné nominace pro únorové olympijské hry ve Vancouveru, si v pondělním utkání proti St. Louis poranil po zákroku Barreta Jackmana tříslo. Vyšetření magnetickou rezonancí ukázalo na pochroumaném místě levé nohy trhlinu. Hráč měl smůlu na zranění už v minulé sezoně. Kvůli zápěstí, kotníku, dalším potížím s nohou a pochroumanému rameni nastoupil v základní části jen k 34 zápasům.

Klesla se chystal ve středním pásmu odehrát kotouč, když jej trefil zezadu Jackman. Český bek nepříjemně narazil do mantinelu levým kolenem a spadl na led. Asi po pětiminutovém ošetření opustil led za pomoci spoluhráčů a krajanů Jana Hejdy a Jakuba Voráčka. "Hned jsem věděl, že se něco stalo. Nevypadalo to dobře," komentoval Kleslovo zranění Hejda pro deník The Columbus Dispatch krátce po utkání.

Čtyřka draftu z roku 2000 má na kontě v NHL celkem 470 utkání a 123 bodů za 38 branek a 85 asistencí. Letos si Klesla zahrál poprvé i play-off a ve čtyřech duelech zaznamenal jednu přihrávku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články