Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Klepiš odmítl lákání KHL a nadále bude oporou Třince

Třinec - S 29 hráči včetně útočníka Jakuba Klepiše, který uzavřel novou smlouvu, začal přípravu na ledě téměř kompletní kádr hokejistů Třince. Trenérovi úřadujícího vicemistra Jiřímu Kalousovi chyběli jen zdravotně indisponovaní Lukáš Žejdl a Vladimír Svačina, reprezentační povinnosti si v českém národním týmu do 18 let plní bek Lukáš Doudera.

Třinecká radost
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Letní posila z Vítkovic Svačina se zranil při pátečním tréninku a čeká jej delší pauza. "Je to nepříjemná věc, protože to byla nešťastná událost. Vláďa bez kontaktu spadl a při nárazu do mantinelu si zlomil loket. Bude bohužel šest až osm týdnů mimo hru," řekl kouč Jiří Kalous, který bude v sezoně působit zároveň jako asistent nového trenéra české reprezentace Vladimíra Vůjtka staršího.

Kádr Třince prodělal jen drobné změny. Svačina je zatím jedinou posilou, odešli beci Vladimír Roth do Novosibirsku a Marek Trončinský do Mladé Boleslavi a také útočník Štefan Ružička. Vedení se ale podařilo udržet Klepiše, který zvažoval zahraniční angažmá, ale nakonec především z rodinných důvodů přijal nabídku Ocelářů.

"Některé nabídky ze zahraničí jsem seriózně zvažoval, ale nakonec rozhodlo to, že mám malého syna a nechce se mi od něj odjíždět. Pokud bych šel do Ruska, byl bych týden doma a další týden na zápasových tripech. To bych zatím asi nedal," prohlásil Klepiš.

Je nám líto, video expirovalo.
Klepiš zůstává oporou extraligového Třince

Po zranění ramene z květnového světového šampionátu už se mistr světa z roku 2010 cítí dobře. "Nemuselo se to řešit žádným operačním zákrokem, stačilo jen cvičení u fyzioterapeuta. Rameno drží, nic mě nebolí, ale první trénink je vždy docela těžký. Když člověk po tak dlouhé době obuje brusle a nasadí výstroj, připadá si, jako by hokej nikdy nehrál," řekl.

První přípravný zápas sehrají Oceláři, kteří začali s částí týmu s tréninkem na ledě už před týdnem, ve čtvrtek doma s Dinamem Minsk. Čeká je stejně jako loni také domácí Steel Cup, na kterém se utkají s Torpedem Nižnij Novgorod, Košicemi a Vítkovicemi, a také start v Lize mistrů. V té narazí na norský Stavanger a finskou KalPu Kuopio.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články