Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kladnu se podařilo poprvé v sezoně porazit brněnskou Kometu

Kladno - Hokejisté Kladna v předehrávce 41. kola extraligy porazili Kometu Brno 2:1 a připsali si ve vzájemných zápasech první vítězství po předchozích sedmi prohrách. V přímém souboji o první šestku poskočili Rytíři na čtvrtou příčku.

Kladno - Brno
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Domácí začali aktivněji, s jejich prvními pokusy si však Trvaj s přehledem poradil. Hra dlouho plynula bez větších šancí, domácího gólmana Cháberu poprvé vážněji vyzkoušel až v 11. minutě Jakub Svoboda. Kladno dostalo chvilku poté puk za Trvajova záda, stalo se tak ale krátce po přerušení hry.

Chábera ještě před koncem první třetiny vychytal Petrovického. V úvodu druhého dějství sebral Kameš gól Tomáši Svobodovi, který zblízka dorážel prakticky do prázdné branky. Na druhé straně byl ale po závaru ve 23. minutě rovněž z dorážky úspěšný bek Kameš a poslal Kladno do vedení. Ve 26. minutě hráli Rytíři 15 vteřin v pěti proti třem a přidali druhý gól. Přesně s koncem prvního z trestů propálil vše před sebou další bek David Růžička.


Odpovědět mohl Burian, jenž ve velké šanci minul. Ve 29. minutě se provinil proti pravidlům Drtil a Kometa už po 18 sekundách snížila zásluhou Jana Hrušky, jenž přetlačil beka Douderu. Látal mohl krátce před přestávkou vrátit Středočechům dvougólové vedení, nedokázal ale před Trvajem zkrotit poskakující kotouč.

Ve třetí části začalo Kladno aktivně, Dalecký ani Eberle však na Trvaje vyzrát nedokázali. V polovině třetiny zatápěli Jihomoravané v přesilovce domácím, ti však těžké chvilky přestáli. Další slibné příležitosti měli Rudovský a opět aktivní Eberle. V 55. minutě byl blízko vyrovnání Čermák, jenž v oslabení orazítkoval tyč. Hosté v závěru sáhli ke hře bez gólmana, Hlaváč minul prázdnou branku, ale Rytíře to nakonec mrzet nemuselo.

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Kameš (Lukáč), 27. David Růžička (Valský, Kuchler) - 29. J. Hruška (H. Zohorna, Čermák). Rozhodčí: Minář, Kalivoda - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 2454.

Kladno: Chábera - Kameš, Piskáček, Drtil, Černošek, David Růžička, Doudera - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Kuchler, Hlaváč - Kuchejda, Melka, Rudovský - Strnad, Dalecký, Obdržálek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Brno: Trvaj - Švrček, Bičánek, Dujsík, Žižka, Kováčik, Valach - J. Svoboda, Divíšek, T. Svoboda - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - Erat, Petrovický, Dlouhý - Holec, Koreis, Burian. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Petr Tatíček (Kladno): "Podali jsme od gólmana přes všechny hráče maximální, bojovný a nadšený výkon. Věděli jsme, že i s hvězdami a naším nejsilnějším mančaftem bylo Brno jediným týmem v soutěži, který nás přehrál a zaslouženě porazil, když připomenu ten zápas v Praze. Dnes jsme dokázali uspět bojovností a touhou po vítězství. Myslím, že hráči si proti takovému týmu zasloužili za to vše vyhrát."

Zdeněk Venera (Brno): "Hlavními body k výhře domácích byla v první řadě jejich výborná obrana, vynikající výkon gólmana Chábery a naše dva hloupé fauly, které nás poslaly do tří. Jinak si myslím, že zápas byl po herní stránce vyrovnaný. Bohužel o ten jeden gól jsme byli horší. Je to také určitá vizitka, když ze zhruba 35 střel dáme jen jeden gól. To je slabé. Všichni asi očekávali, jak bude vypadat výkon Kladna po odchodu zámořských hráčů, kteří to tady táhli, a potvrdilo se, co jsme očekávali - že ti mladí to nahradili bojovností a velkým úsilím."


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články