Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kladno vyhrálo ve Varech, Litvínov bude jedenáctý

Karlovy Vary/Chomutov - Hokejisté předposledního Kladna vyhráli ve 3. kole skupiny o umístění na ledě Karlových Varů 4:2, přičemž jim pomohly hlavně dva góly útočníka Jana Rudovského. Litvínov v dalším ze zápasů vyhrál na ledě posledního Chomutova 3:1 a zajistil si konečné 11. místo. 

Rytíři se dostali do vedení v 11. minutě, kdy se při vyloučení Gulašiho trefil Rudovský. O čtyři minuty později vyrovnal střelou od modré čáry Rýgl. Ve druhém dějství získali hosté dvoubrankový náskok. Bílek ještě příležitost nevyužil, ale ve 25. minutě při další početní výhodě Závorku překonal Strnad. Ještě před polovinou utkání se prosadil střelou zápěstím znovu Rudovský. Jenom díky Závorkovi nebyl brankový rozdíl po druhé třetině ve prospěch Středočechů ještě výraznější. Ve 42. minutě se domácí dočkali snížení, když Hruška vyhrál vhazování a Zucker zamířil přesně. Zahájil tím nápor domácích.

Největší příležitost Kytnára, který unikl v oslabení, zlikvidoval perfektním zákrokem Chábera. Kladno pak sice nevyužilo 52 vteřin trvající přesilovku pět na tři, ale přerušilo tím tlak Západočechů a dovedlo utkání do vítězného konce. Při power play domácích zpečetil výsledek do prázdné branky Tenkrát.

Litvínov si zajistil 11. místo

V Chomutově se na první gól čekalo až do 36. minuty. Piroš vyhrál vhazování, nahrál mezi kruhy Majdanovi, který prostřelil Růžičku. Vyrovnáno bylo již za 27 sekund. Lojek napřáhl před modrou a nedal Francouzovi šanci. Po necelých třech minutách třetí třetiny šel Litvínov opět do vedení. Za chomutovskou brankou se k puku Piroš a nikým neatakován ze dvou metrů prostřelil Růžičku. Další gól Litvínova přidal Majdan a opět to bylo z pozice mezi kruhy. Dostal přihrávku od Pavlíka a z první dostal puk do branky.

Necelých sedm minut před koncem se dostal do samostatného úniku Hruška, ale jeho blafák Francouz zlikvidoval. Ke snížení nevedla ani 52 sekund trvající power play a hra šest na čtyři při vyloučení litvínovského Guly.

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 2:4 (1:1, 0:2, 1:1) Branky a nahrávky: 15. Rýgl (Bičánek, Zaťovič), 42. Zucker (R. Hruška) - 11. Rudovský (Patera, Kolářík), 25. Strnad (Bílek, Majeský), 29. Rudovský (Eberle, Patera), 60. Tenkrát. Rozhodčí: Lacina, Wagner - Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:2. Diváci: 479.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "První třetina byla z naší strany poměrně dobrá. Zápas jsme ztratili ve druhé třetině, kdy nám soupeř odskočil o dvě branky. Ve třetí části jsme se snažili s výsledkem něco udělat, naši hráči přidali, dali jsme kontaktní gól a až do konce jsme se snažili o vyrovnání, což se nám bohužel nepovedlo."

Jan Neliba (Kladno): "Víme, že motivace pro Karlovy Vary k zápasu byla asi o něco těžší, nicméně my to pořád bereme jako přípravu na baráž. Kromě první třetiny jsme sehráli kvalitní zápas a doufám, že se připravíme tak, abychom se tady mohli objevit i příští sezonu."

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) Branky a nahrávky: 37. Lojek - 36. Majdan (Piroš), 43. Piroš, 48. Majdan (Pavlík, Stříteský). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 2 815.

Robert Kaše (Chomutov): "Zápas jsme nezačali moc dobře, chyběl nám pohyb. Soupeř byl uvolněný, hrál na tři pětky a přijel si zahrát hokej. Špatným pohybem v první třetině jsme si nedokázali vytvořit tlak a dostávat se do šancí. Od druhé třetiny jsme přeházeli lajny. Měli jsme šance, ale bohužel hoříme v koncovce. Dali jsme sice vyrovnávací gól, to bylo ale všechno. Nedali jsme góly z jasných šancí a pak jsme udělali školáckou chybu, kterou soupeř potrestal."

Radim Rulík (Litvínov): "Jsme rádi, že jsme vyhráli. Zápas byl vyrovnaný, měli jsme více štěstí v koncovce. Chomutov měl šance, ale výborně je zvládl Pavel Francouz. Držel nás celý zápas, i proto jsme dnes zvítězili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články