Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladno vstoupilo do hokeje, poskytne mu vyšší dotace

Kladno - Zastupitelé Kladna odsouhlasili vstup do extraligového klubu. Město bude v nově vznikající společnosti s ručením omezeným vlastnit třicet procent. Za obchodní podíl zaplatí 60 000 korun, dalších 25 milionů korun poskytne "na rozjezd" společnosti. Do konce roku 2014 navíc klub získá vyšší dotace, celkem to bude 90 milionů korun. Většinový podíl v klubu bude vlastnit hvězdný útočník Jaromír Jágr.

Zastupitelé zároveň rozhodli o tom, že se jednatelem společnosti stane Otakar Černý mladší, o kterém se již dříve spekulovalo, že by měl klub společně s Jágrem řídit. Smlouva, kterou obě strany teprve podepíší, bude platit do konce roku 2014. Do té doby by se způsob financování klubu neměl měnit.

Kladenský hokejový klub se dostal do finančních problémů krátce po skončení uplynulé sezony, kdy přišel o hlavního sponzora a prezident klubu Jaromír Jágr starší přiznal, že nemůže vyloučit prodej extraligové licence. Město proto s klubem hledalo od konce dubna řešení jak extraligový hokej zachránit.

Zásadní zlom v jednáních nastal až po květnovém návratu Jágra mladšího z mistrovství světa, kdy obě strany oznámily, že se domluvily na principech společného provozování hokejového klubu. Založily kvůli tomu společnost s ručením omezením pod názvem Hokej Kladno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články