Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kladno ve Zlíně marně dotahovalo, Rytíři už jsou předposlední

Zlín - Hokejisté Zlína zvítězili ve 28. kole extraligy nad Kladnem 3:2 a dočkali se proti Rytířům úspěchu po čtyřech prohrách. Berani na domácím ledě podesáté za sebou bodovali a z toho osmkrát zvítězili. Kladno po čtvrté porážce z posledních pěti utkání kleslo na předposlední místo.

Zlín - Kladno
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Zlín na nic nečekal a už ve třetí minutě Leška přesným pasem vybídl ke skórovaní Balaštíka, jenž pohodlně poslal puk do odkryté branky. Gólman Cikánek se proti jeho střele nestihl přesunout. Kladno nevyužilo přesilovku při vyloučení Tesaříka, a tak po ubráněném oslabení opět zaúřadoval Zlín. Obránce Řezníček na modré čáře napřáhl ke svému třetímu gólu v letošní sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Kladno

Na začátku druhé části byli aktivnější Rytíři, střelu Dragouna schoval Horčička v lapačce. V polovině zápasu kladenský Procházka srazil Veselého a obdržel k menšímu trestu navíc desetiminutový osobní trest. Přesilovku Berani sice nevyužili, ale mrzet je to nemuselo. V individuální akci překonal Cikánka Köhler, jenž vstřelil premiérový gól v letošní sezoně. Poté zápas okořenila bitka mezi Horákem a Hlaváčem, z které vyšel vítězně k radosti domácího publika Horák.

Kladnu nešla upřít snaha, ale Horčičku, jenž vychytal osmou třetinu bez inkasovaného gólu, nepřekonalo. Domácí brankář nakonec v závěrečném dějství kapituloval ve dvojnásobném oslabení, když jej překonal Miloslav Hořava. Kladno zápas zdramatizovalo v 56. minutě díky přesilovkové trefě Doudery. K vyrovnání Rytířům nepomohla ani závěrečná power-play.

PSG Zlín - Rytíři Kladno 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Balaštík (Leška, O. Veselý), 15. Řezníček (Leška, Balaštík), 33. Köhler (Kubiš) - 51. M. Hořava (Patera, T. Kaberle), 56. Doudera (Tenkrát). Rozhodčí: Hradil, Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:5, navíc L. Procházka (Kladno) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3743.

Zlín: Horčička - Marušák, Horák, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, F. Čech - Melenovský, Čajánek, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Kladno: Cikánek - David Růžička, T. Kaberle, P. Hořava, Černošek, Doudera, L. Procházka, od 36. navíc Kolářík - M. Hořava, Patera, Kuchler - Tenkrát, Dragoun, Machač - Bajaruns, Dalecký, Hlaváč - Rudovský, Lukáč, Havlíček. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Juraj Jurík (Zlín): "Nehráli jsme moc dobře a naštěstí pro nás chtělo Kladno hrát hokej, což nám dopomohlo ke stavu 3:0. Nemuseli jsme soupeře dobývat a na rozdíl od něj jsme skórovali. Naše hra ale nebyla dobrá, neboť jsme v některých činnostech propadali a hráli hurá hokej. Hloupými fauly jsme Kladnu nabídli přesilovku pět na tři a pak standardní početní výhodu. Obě přesilovky soupeř využil. I když jsme měli zápas dobře rozehraný, tak jsme se do konce utkání báli o výsledek. Bereme to jako výstrahu a za tři body jsme rádi."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Odehráli jsme dobré utkání možná deset minut ve druhé třetině a v závěrečné desetiminutovce. Z kabiny jsme šli do zápasu se Zlínem s nějakou taktikou a hned jsme inkasovali. Byl jsem z toho hodně rozčarovaný. V první třetině byli domácí jednoznačně lepší a skóre 0:2 bylo pro nás milosrdné. Hráli jsme pomalý bezkontaktní hokej a tímhle způsobem se hokej hrát nedá. V první přestávce jsme si v kabině vyčinili a pak se hokej z naší strany zlepšil. Domácí se ale bohužel pro nás dostali se štěstím k puku a potřetí skórovali. Možná nechybělo moc k tomu, abychom si odvezli alespoň bod, ale za první špatnou třetinu jsme si ho nezasloužili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články