Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kladno v zápase o záchranu porazilo Budějovice, Mladá Boleslav překonala Znojmo

Kladno/Znojmo - V dnešních utkáních o udržení v hokejové extralize porazilo Kladno České Budějovice a Znojmo na domácím ledě prohrálo s Mladou Boleslaví. Ta i přesto zůstává na posledním místě vyřazovací tabulky, stále ale mají naději na vyhnutí se baráži. Tři kola před koncem ztrácí Mladá Boleslav na předposlední Znojmo pět bodů. První zůstávají Jihočeši, Kladenští ztrácí pouhý bod. Více informací získáte na serveru hokejzive.cz.

Kladnu v zápase s Budějovicemi patřil začátek utkání a již v páté minutě se ujalo vedení. Robustní Mrázek se protlačil až před gólmana Turka, jeho střela sice skončila na tyči, ale puk se odrazil na brankovou čáru. Změnu stavu ale potvrdil až po delším čekání videorozhodčí. Hosté měli v první dvacetiminutovce jedinou šanci, ale Kotrlovu bekhendovou střelu Kopřiva chytil. O chvíli později centr čtvrtého domácího útoku Stieler nahrál od zadního mantinelu volnému Polanskému, jehož bekhend skončil v pravé šibenici Turkovy branky.

Ani to Jihočechy nevyburcovalo a také domácí se už pod dojmem bezpečného vedení příliš nehnali za dalšími góly. Přesto si vypracovali několik brankových příležitostí, ale Kuchler ani Bělohlav či Horna při samostatném nájezdu proti Turkovi neuspěli.

Jiskra naděje svitla Mountfieldu na začátku třetí třetiny, kdy Veselý využil přesilovku. Gól však více vyburcoval Středočechy. Čurilla a Procházka nejprve ztroskotali na Turkovi a právě bývalý reprezentační gólman dlouho exceloval i při dvojnásobné početní výhodě domácích. Paterova řada více než minutu nemohla najít recept na jeho překonání, nakonec se však přece jen po kombinaci se svým "dvojčetem" Procházkou domácí kapitán prosadil.

Mladá Boleslav vyhrála v přesilovkách

O vítězství mladoboleslavských hokejistů dnes rozhodly tři využité přesilové hry. Znojmu přitom dokonale vyšel vstup do zápasu. Ve 4. minutě Erat nahodil puk před branku, směr kotouče změnil Dopita a brankář Schwarz nestačil zareagovat. Domácí hokejisty náskok uklidnil, dobře bránili už ve středním pásmu a celých deset minut soupeře nepustili k vážnějšímu ohrožení brankáře Trvaje.

K vyrovnání napomohla Mladé Boleslavi v úvodu druhé třetiny přesilovka při vyloučení domácího útočníka Davídka. Po Nouzově přihrávce prostřelil brankáře Trvaje Král.

Vyrovnat se ale hostům nakonec podařilo čtyři minuty před koncem třetí třetiny při vyloučení Erata. Po Klimentově přihrávce z rohu kluziště nestačil Trvaj zareagovat na dělovku obránce Zíba od modré čáry. V závěru ještě mělo Znojmo možnost strhnout vítězství na svou stranu v přesilovce, což se mu ale nepodařilo. Trenéři Mladé Boleslavi se s bodem nechtěli spokojit a 37 sekund před koncem zkusili hru bez brankáře, ale snaha o tříbodový zisk v normální hrací době vyšla naprázdno. V druhé minutě nastavení však usedl na trestnou lavici domácí Demel a početní výhodu zužitkoval rozhodující brankou Důras.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články