Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kladno udolalo první Plzeň a přerušilo sérii porážek

Kladno - Hokejisté Kladna utnuli v extralize sérii čtyř porážek, když v dnešním 24. kole porazili vedoucí Plzeň 4:3. Západočeši sice vedli, ale poté třikrát během deseti minut inkasovali. Dvakrát se v dresu vítězů trefil Jan Hlaváč.

Kladno - Plzeň
zdroj: ČTk autor: Kateřina Šulová

První třetina na Městském zimním stadionu přinesla skvělý hokej a také pět gólů. V první velké šanci se objevil před Raskem, jenž chytal poslední zápas v plzeňském dresu před návratem do zámoří, na brankovišti osamocený Melka, ale ostříleného Fina přelstít nedokázal. V začínající šesté minutě nejprve jeho protějšek Chábera lapil Gulašovu ránu, ale vzápětí snadno otevřel skóre Vlasák. Už za 42 vteřin bylo ale vyrovnáno. Na trestnou lavici musel Kašpařík a vracel se už po 17 sekundách, když Jágr parádně připravil puk Hlaváčovi, jenž zacílil přesně.

Přesilovka jako kdyby ovšem neskončila; Rytíři uzamkli indiány před Raskem a svůj velký nápor také zúročili vedoucím gólem. O ten se postaral svým premiérovým zásahem v extralize mladý útočník Strnad, jenž nahradil v první formaci zraněného Tlustého. Jen chvilku poté pálil opět Hlaváč, tentokrát ovšem Raska nepřekonal. Chuť si však spravil v 15. minutě, když procedil kotouč mezi Raskovými betony a zvýšil na 3:1. Po dalších 70 vteřinách už domácí vedli znovu jen o gól, když se po střele z úhlu zapsal mezi střelce Kovář a potrestal tak i třetí přestupek proti pravidlům, jehož se hráči od začátku dopustili.

Od druhé třetiny už šancí ubylo a obě mužstva se po ofenzivních manévrech o něco více soustředila na práci směrem do obrany. Kladno muselo brzy do čtyř, ale dokázalo se ubránit a přidalo ještě bonus navrch - přesně se skončením trestu Majeského předložil Plekanec v přečíslení dvou na jednoho Židlickému, který parádně provedeným blafákem zvýšil na 4:2. Při další početní výhodě Kladna nedokázal před odkrytou brankou zasáhnout Jágr skákající kotouč.

Ve 32. minutě zakončoval Černošek z dobré pozice přečíslení tři na dva, jenže střela mu nesedla. A pojistku nepřidal ani Patera v další přesilovce, kdy nedokázal za Raskovým betonem zasunout puk za brankovou čáru, neboť mu sjel v poslední chvíli z hole. Plzeň hned zkraje třetí třetiny nevyužila přesilovku, ale ve stejné situaci při vyloučení Kuchejdy už ji v 51. minutě opět přiblížil k možnosti bodového zisku St. Pierre. Chábera poté domácí podržel při Dvořákově zakončení. Ještě 63 vteřin před koncem se provinil Jágr, Plzeň umocnila přesilovou hru odvoláním brankáře, ale neuspěla.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 4:3 (3:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Hlaváč (Jágr, Židlický), 8. Strnad (Jágr, Plekanec), 15. Hlaváč (Plekanec, Patera), 23. Židlický (Plekanec, Černošek) - 6. Vlasák (Martin Straka, Gulaš), 16. Jan Kovář (Kratěna, Martin Straka), 51. St. Pierre (Vlasák, Gulaš). Rozhodčí: Šír, Kalivoda - Štofa, Beneš. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. Diváci: 4 821.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, L. Procházka, Piskáček, Macholda, Mocek, Majeský, od 21. navíc Doudera - Jágr, Plekanec, Strnad - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Melka, Lukáč, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Plzeň: Rask - Marušák, J. Jeřábek, Dan Růžička, St. Pierre, Mozík, Frolo - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Havlíček, Kašpařík, Johnson - Hollweg, Lev, Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Petr Tatíček (Kladno): "Jsme samozřejmě šťastní, že jsme konečně vyhráli, protože z předchozích čtyř zápasů jsme získali dva body a určitě jsme nepředváděli takovou hru, abychom získali jen ty dva. Hraje se ale na góly. Myslím, že jsme se dostali zaslouženě do vedení (v první třetině), ale mohli jsme vést i víc, bohužel nás však v posledních zápasech celkem trápí koncovka. Strnada jsme nasadili do prvního útoku po poradě s Jardou Jágrem, který nechtěl trhat zbývající tři formace, které hrály slušně. Dopadlo to skvěle; hrál výborně, dal gól, navíc ještě takovému týmu."

Michal Straka (Plzeň): "Myslím, že jsme viděli pěkný hokej. Z naší strany byla špatná první třetina, kdy jsme se dostali pod tlak. Naši obránci byli pozdě na puku a místo toho, abychom hráli jednoduše po mantinelech, tak nás tam soupeř zamkl a docela nás točil. Chtěli jsme nasazovat Kovářovu lajnu na Plekancovu, ale domácí využili toho, že mohli střídat jako druzí a k tomu hlídání jsme se nedostali. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale bohužel jsme tam měli čtyři vyloučení. Čtvrtý gól byl asi rozhodující, kdy nám tam v naší přesilovce ujeli. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší, zápas jsme zdramatizovali, ale už to nestačilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články