Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kladno ubojovalo výhru nad Libercem, který klesl opět na dno

Kladno - Hokejisté Kladna porazili ve 27. kole extraligy Liberec 2:1 a posunuli se na druhé místo tabulky za vedoucí Plzeň. Bílí Tygři jsou naopak poslední. Kladno hrající ve speciálních zlatých dresech, které budou následně vydraženy na dobročinné účely, rozhodlo o své výhře až ve třetí třetině.

Kladno - Liberec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Tygři na Městském stadionu postrádali vedle distancovaného kapitána Nedvěda i svou brankářskou jedničku Pince. Jeho náhradník Vošvrda ale už v první minutě ukázal, že je dobře připraven. Hned na začátku si poradil s nepříjemnou střelou Jágra. Vošvrda byl ústřední postavou duelu i poté. Svou pozornost musel osvědčit při liberecké přesilové hře, kdy se do slibných pozic dostali Plekanec a Židlický, který hrál podle všeho poslední zápas před svým návratem do zámoří.

Posily domácích z NHL hráli prim i poté. Při Bártově vyloučení Vošvdru prověřil Jágr, aktivní Plekanec následně přestřelil. Severočeši, v jejichž sestavě chyběl od 17. minuty zraněný obránce Šmíd, se v útoku osmělili na začátku druhé třetiny, gól se jim ale vstřelit nepodařilo. Duškův pokus po přečíslení dvou na jednoho ovšem skončil na horní tyčce.

Následně se dvakrát předvedl Hlaváč, ale stejně jako Patera, Židlický, Jágr nebo Kuchejda urostlého gólmana Liberce nepřekonal. Vošvrda si ve druhé části připsal celkem 16 zákroků a zejména díky němu drželi hosté nerozhodný stav 0:0. Poprvé v sezoně od začátku chytající Vošvrda kapituloval až ve 44. minutě, kdy jej už po deseti sekundách přesilové hry prostřelil Hlaváč.

Stejný hráč mohl ve 49. minutě zvýšit vedení Rytířů, ale prosadil se až o několik sekund později Patera, který potrestal libereckou chybu v rozehrávce. Hostům se ale následně podařilo duel zdramatizovat. Bulířovu akci zakončil Bortňák a překazil tak Cháberovi možnost vychytat druhou nulu za sebou. Vyrovnat se však Severočechům nakonec nepodařilo ani při krátké závěrečné power play.

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 44. Hlaváč (Patera, Jágr), 50. Patera (Plekanec) - 53. Bortňák (Bulíř, Čakajík). Rozhodčí: R. Svoboda, Wagner - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4778.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, Piskáček, L. Procházka, Doudera, Macholda, Mocek - Jágr, Plekanec, Patera - Kuchejda, Melka, Dalecký - Redlich, Kuchler, Hlaváč - Eberle, Lukáč, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Liberec: Vošvrda - Čakajík, Šmíd, Výtisk, Derner, Čutta, Jánošík, Moravec - J. Vlach, Bortňák, Vantuch - Pospíšil, Dušek, Bárta - Duda, Filippi, Víšek - L. Krejčík, Bulíř, Špaček. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Zdeněk Vojta (Kladno): "Věděli jsme, že Tygři prokázali v posledních zápasech dobrou formu a zlepšení. Pár utkání vyhráli. Chyběl jim lídr Petr Nedvěd, ale počítali jsme s tím, že mladí hráči budou bojovat a budou nepříjemní, což se ukázalo. Opět jsme dopláceli na to, že nejsme schopni dávat góly a proměňovat dorážky. To je naše největší slabina. Těší mě ale opět zlepšená hra dozadu. Upozorňujeme hráče, že je to to hlavní. Jeden dva tři góly dáme, ale nebudeme jich dávat sedm."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme utkání na hranici našich možností. Díky obětavosti hráčů a vynikajícímu Tomáši Vošvrdovi jsme dlouho drželi s Kladnem vyrovnaný krok. Pak Kladno ukázalo svoji sílu. Trošku mě ale mrzí, že v situaci, ve které jsme, doplácíme trošku na to, že máme bezejmenné mužstvo. Cítíme trošku křivdu. Nechci tím ale snižovat výhru Kladna, ukázalo svoji sílu. V útočném pásmu je těžké se přes hraniční zákroky prosazovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy