Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kladno si poradilo s Karlovými Vary, trefovali se hráči z NHL

Kladno - Hokejisté Kladna dokázali v předehrávce 26. kola extraligy udolat Karlovy Vary 3:0. Před nejnižší návštěvou od příchodu zámořských hvězd do kladenského týmu (3 137 diváků) byl stav do poloviny zápasu bezbrankový, pak se prosadil obránce Marek Židlický, jenž následně asistoval i u gólů Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance. Gólman Jan Chábera vychytal první čisté konto v sezoně.

Slavící kladenští hráči
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Středočeši byli podle očekávání od začátku aktivnější a brzy začali zaměstnávat karlovarského hrdinu posledních kol Závorku, jenž v minulých třech zápasech vychytal dvakrát nulu. Domácí se však mohli záhy přesvědčit, že nešlo o náhodu. Nejprve na něm ztroskotal osamocený Melka. Ve čtvrté minutě následovala přesilovka Rytířů po Košťálově faulu a na strážci branky Energie si v dobrých pozicích vylámali zuby Jágr, když zakončoval bekhendem poté, co mu odskočil kotouč, a také Dragoun při ráně z kruhu pro vhazování.

Na obou si Závorka smlsnul díky pohotové lapačce. Po skončení trestu pálil Kuchejda, Závorka si puk srazil pod nohy a chvíli ho neměl pod kontrolou, ale domácí toho nestihli využít. Příklepem z mezikruží se poté připomněl Hlaváč, Závorka byl však opět připravený. Přestože Kladno mělo v první části jasnou střeleckou převahu (18:9), stav se do přestávky neměnil.

Hned zkraje druhého dějství dostala touha Západočechů po bodovém zisku trhlinu v podobě zranění nejlepšího střelce a druhého nejproduktivnějšího hráče týmu Kumstáta, jenž po naražení do hrazení za Cháberovou brankou opustil kluziště až za pomoci maséra. Po polovině zápasu přišel Gulašův prohřešek a následně také první gól, když jako první pohnul ukazatelem skóre díky tečované ráně od modré čáry Židlický. Třetí část hry dlouho plynula v podobném duchu jako ta druhá a příliš šancí v ní k vidění nebylo.

Ve 47. minutě ale jako kdyby chtěl všem přítomným vynahradit některé hluché okamžiky svou parádou Jágr. Nejprve přešel na útočné modré čáře přes Gründlinga a následně lehkou střelou poslal v souboji nervů puk za Závorkova záda. Šest minut před koncem mohl hosty vrátit do hry Skladaný, jenže nedal. Na začátku 58. minuty sáhl hostující kouč Žemlička ke hře bez brankáře, a přestože se Karlovarští na chvíli usadili v útočném pásmu, nakonec jejich odvahu potrestal třetím gólem Plekanec.

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 32. Židlický (Jágr, Plekanec), 47. Jágr (Černošek, Židlický), 58. Plekanec (Židlický). Rozhodčí: Šindler, Blecha - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 3137.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, Piskáček, L. Procházka, Doudera, Macholda, Mocek - Jágr, Plekanec, Patera - Bicek, Melka, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Eberle, Lukáč, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, MacDonald, Gulaši, Grman, Gründling, Jan Látal - Kumstát, Zaťovič, Pech - V. Polák, Vachovec, J. Doležal ml. - Zucker, Skuhravý, Skladaný - Pohl, Heřman, Koštál - od 25. navíc T. Káňa. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Zdeněk Vojta (Kladno): "Věděli jsme, že Karlovy Vary určitě přijedou s dobrou defenzivou, protože jsme měli zprávy, že už ty poslední zápasy hrály v obraně velmi dobře. Hosté byli asi i trošičku na vlnce po výhře 8:0 nad Budějovicemi, ale myslím, že jsme byli v první třetině aktivnější a měli spoustu příležitostí, ale zase jsme nedokázali dát góly, což je v poslední době asi náš největší problém. V defenzivě jsme však předvedli asi jeden z našich nejlepších zápasů a strašně mě těší vychytaná nula brankáře Jana Chábery, to je ohromné pozitivum a motivace do dalších zápasů."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Dnešní utkání jsme bohužel nezvládli. Myslím, že nám od začátku chyběl pohyb, agresivita a celkově se nám utkání vůbec nevydařilo. Do stavu 1:0 po dvou třetinách jsme pořád doufali, že bychom mohli srovnat stav utkání, ale bohužel Kladno dneska hrálo velmi dobře a moc šancí nám v zápase nenabídlo. Když hrajete takový zápas venku a taháte za kratší konec, tak je potřeba využít každou malou šanci, která se naskytne. My jsme tam pár náznaků šancí měli, ale nepodařilo se je zužitkovat. Ztráta Kumstáta je pochopitelně oslabení, ale teď nevíme nic konkrétního, až zítra po vyšetření nám lékař řekne, co a jak dál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články