Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kladno se v předehrávce střetne s Litvínovem

Praha - Šanci bodově se dotáhnout na vedoucí Zlín budou mít kladenští hokejisté ve čtvrteční předehrávce 9. extraligového kola, v níž přivítají na svém ledě Litvínov. K tomu potřebují získat výhrou v základní hrací době všechny tři body. Svého nejbližšího soupeře ale nedokázali Středočeši obrat ve vzájemných kláních minulé sezony ani o jeden jediný.

Kladenský brankář Lukáš Cikánek
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Kladenští Rytíři po slibném vstupu do soutěže jako kdyby ztratili trochu ze svého lesku. Po sérii tří výher následovalo pět utkání, z nichž dokázali vyhrát jediné. Šlo o cennou výhru na ledě obhájce titulu Třince, ale ve čtyřech ostatních utkáních během tohoto období vstřelilo Kladno pokaždé pouze jednu branku.

Naposledy podlehlo Kladno pražské Slavii (1:4), nechtěně tak navázalo na předchozí domácí nezdar s Mladou Boleslaví. "Musíme s Litvínovem vyhrát a odčinit tu porážku se Slavií," řekl kouč Zdeněk Vojta. S velmi špatnou bilancí ze vzájemných soubojů minulého ročníku si hlavu neláme. "Beru to jako naši výhodu, že jsme neuhráli ani bod," prohlásil Vojta.

Radost mu dělá alespoň o něco lepší zdravotní stav týmu, jemuž musel v úterý proti Slavii vypomoct v obraně i narychlo povolaný veterán Jaroslav Nedvěd. "Drtina je ještě mimo hru, Diviš bojuje s virózou, takže budeme hrát pravděpodobně na sedm beků. Jarda už však v sestavě nebude," přiblížil Vojta.

Své starosti má ale i Litvínov, který prohrál poslední tři utkání a celkem v nich zaznamenal jen dva vstřelené góly. Trenéři proto chtějí zkusit přeskupení přesilovkových formací, do složení útoků zatím ale pravděpodobně zasahovat nebudou.

"Góly z přesilovek nám citelně chybí. Stejně tak potřebujeme zlepšit koncovku jako takovou, v poslední době jsme jí měli mizernou a doma s Třincem to vyvrcholilo. Musíme se také vyvarovat posledního propadu, kdy jsme inkasovali slepené góly v krátkém sledu," uvedl asistent trenéra Jiří Kučera pro klubový web. Potíže s třísly má zadák Stříteský. Zápas začne v 18:10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články