Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kladno se může v předehrávce vrátit do čela extraligy

Praha - Hokejisté Kladna mají v předehrávce 13. extraligového kola v Karlových Varech možnost vrátit se opět po necelých dvou týdnech do čela průběžné tabulky. Potřebují k tomu ovšem ze západních Čech výhru v základní hrací době, díky níž by ze čtvrté příčky přeskočili Kometu Brno, Plzeň i lídra z Třince.

Karlovy Vary - Kladno
zdroj: ČTK autor: Sokol Jan

Domácí Západočeši však mají do jisté míry nůž na krku a lze očekávat, že po kritických slovech generálního manažera Miroslava Vaňka nedají svou kůži lacino. "Vyvineme maximální tlak na hráčský kádr, aby si mužstvo plně uvědomilo, že ve výkonech, jaké doposud předvádělo v první čtvrtině, nelze pokračovat," prohlásil. "Beru to tak, protože určitě nelze vše svádět pouze na hráče, ale jsme tu všichni jeden tým. Určitě to netěší, ovšem spíš než jako vyloženě kritiku to vnímám jako shrnutí toho dosavadního průběhu, v němž se nám výsledkově nedařilo," řekl kouč Vladimír Kýhos.

Přiznal, že mužstvu se absolutně nevyvedl zápas s Libercem (1:3), na který poukazoval Vaněk především. "Zbývající zápasy jsme ale podle mého odehráli herně vcelku dobře a věřím, že bodový zisk neodpovídá tomu, co jsme předváděli. S hrou spokojený být mohu, s bodovým ziskem samozřejmě ne, protože nelze jen dokola mluvit o dobré hře, když nebodujete. Snad se nám už podaří promítnout hru do výsledků," přál si Kýhos.

Kladno jakožto nejbližší soupeř znamená pro Západočechy, kteří prohráli čtyřikrát po sobě, motivaci navíc. "Pro diváky i hráče je to určitě zážitek zahrát si proti těmto hokejistům," vyhlížel Kýhos duel s vírou, že i přes vývoj situace v zámoří uvidí KV Arena všechny zámořské hvězdy. Tedy včetně beka MacDonalda z newyorských Islanders v domácím dresu. "Sám nám zatím nic neříkal, že by neměl hrát, a my s ním proto normálně počítáme do sestavy," uvedl Kýhos.

Rytířům jako kdyby v posledních třech zápasech chyběla v ofenzivě a především při zakončení lehkost ze série předchozích šesti po sobě jdoucích utkání, v nichž neztratili jediný bod. Ve Zlíně, Plzni a doma proti Litvínovu nastříleli Jágr a spol. přes spoustu šancí celkem pouze pět branek, což však stačilo alespoň na čtyři body. "Je zatím těžké říkat něco k zápasu, když sám pořádně nevím, co a jak bude," připustil kladenský kouč Zdeněk Vojta.

Po doporučení ze zámoří, aby hráči nehráli zápasy do 23. října, kdy by se hráčská asociace NHLPA měla vyjádřit k novému návrhu vedení NHL, totiž nemá jistotu, zda bude mít v lázeňském městě v sestavě pětici zámořských posil. "Ale bez ohledu na to, zda hrajeme s hráči NHL, nebo bez nich, chceme bodovat a vyhrát. Motivace těch týmů proti nám je velká a lze očekávat, že domácí vyburcují i ty nepříznivé výsledky, ale hru Varů známe a v tomto ohledu se nepřipravujeme nijak speciálně," doplnil Vojta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články