Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Kladno rozdrtilo Chomutov, Jágr si připsal čtyři body

Kladno - Hokejisté Kladna opět excelovali a v 19. kole extraligy doma rozdrtili Chomutov 7:2. Elitní formace Rytířů se o to postarala šesti góly a hvězdný Jaromír Jágr si připsal čtyři body za gól a tři asistence. Kladno naplno bodovalo počtvrté za sebou a mělo při této sérii skóre 25:10.

Nováček extraligy vstoupil do utkání aktivně, ale v úvodu nevyužil přesilovou hru. Pak převzalo otěže zápasů rozjeté Kladno. Nejdříve ohrozili Řehoře Dragoun s Kuchejdou a v 11. minutě už Rytíři při Pavlasově vyloučení udeřili. Po přihrávce Židlického zakončoval do odkryté branky kapitán Patera. Domácí ještě zvýšili 70 sekund před první pauzou, když Tlustý našel na zadní tyči neobsazeného Plekance, který stejně jako Patera navázal další trefou na páteční hattrick v Pardubicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Rytíři Kladno - Piráti Chomutov

Severočeši nepůsobili zakřiknutým dojmem a snažili se co nejrychleji zkorigovat nepříznivý stav, Duda ale dvakrát neuspěl proti Cháberovi. Po Jágrových akcích zase měli šance Plekanec a Tlustý. Ve 33. minutě už to bylo 3:0, když se trefil od modré čáry Černošek, který si připsal první trefu v dresu Kladna. Za dvě minuty nejdříve trefil hostující obránce Jurčina při početní výhodě bombou od modré čáry jen levou tyč. Odražený puk přihrál Židlický Plekancovi a ten po kombinaci s Tlustým v oslabení zvýšil na čtyřbrankový rozdíl.

Další ránu Chomutovu zasadil 36 sekund před koncem druhé třetiny Jágr, který zblízka dotlačil puk za Řehořova záda. V závěrečné dvacetiminutovce se nejprve prosadil při přesilovce i třetí člen obdivovaného kladenského tria Tlustý při přesilovce. Teprve v 50. minutě se za domácí trefil i někdo jiný než zástupce elitní formace, když po střele Hlaváče skóroval Bicek. Řehoře následně v chomutovské brance nahradil Kostúr. Ten již udržel čisté konto a naopak Cháberovi jej pokazil v 58. minutě Hromas a ještě dvě vteřiny před koncem zkorigoval výsledek Kraft.

Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 7:2 (2:0, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. Patera (Židlický, Jágr), 19. Plekanec (Tlustý), 33. Černošek (Plekanec, Jágr), 35. Plekanec (Tlustý, Židlický), 40. Jágr, 41. Tlustý (Jágr, Židlický), 50. Bicek (Hlaváč, Macholda) - 58. Hromas (Zálešák, Rýgl), 60. Kraft (Důras, K. Ton). Rozhodčí: Šindler, Svoboda - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5911.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, Kameš, Macholda, J. Drtina, D. Růžička - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Valský, Melka, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Chomutov: Řehoř (50. Kostúr) - Palin, Pulpán, Jurčina, Rýgl, Mrázek, Rutta, Pavlas, Bartejs - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Zálešák, Hromas - Duda, Gajovský, M. Procházka - K. Ton, Důras, Hafenrichter. Trenéři: Doležal a Antonik.

Petr Tatíček (Kladno): "S výsledkem i předvedenou hrou jsme samozřejmě spokojeni. Mohli jsem dokonce vyhrát i větším rozdíle, ale bohužel jsme v samém závěru již podruhé za sebou laxností a nedisciplinovaností některých hráčů inkasovali. Neudrželi jsme čisté konto a vůči gólmanu Cháberovi, který nás drží každý zápas, je to dost nezodpovědné."

Jiří Doležal (Chomutov): "Úvod hry byl podle našich představ. Bohužel jsme se nevyvarovali některých zbytečných vyloučení. O osudu utkání rozhodla situace při naší početní výhodě, kdy Jurčina trefil tyč a z odraženého puku domácí dali v oslabení čtvrtou branku. Po předvedené hře si přesto myslím, že pro nás výsledek je až příliš krutý."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články