Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kladno prohrálo ve Vítkovicích, góly Plekance a Jágra nepomohly

Ostrava - Hokejisté Vítkovic porazili v 29. kole extraligy Kladno 4:3 a pod koučem Peterem Oremusem vyhráli i čtvrté domácí utkání. Dvěma góly se o to přičinil Petr Strapáč. Ještě o bod produktivnější byl hostující Tomáš Plekanec, ale jeho dvě branky a přihrávka Kladnu k bodům nepomohly. Jaromír Jágr zaznamenal gól a asistenci.

Domácí nasadili na Jágra těsnou osobní obranu, která kladenské hvězdě nebyla moc po chuti, ale v první části přinesla své ovoce. Elitě Rytířů se nedostávalo moc místa pro její ofenzivní manévy a taktické šachy v první dvacetiminutovce zůstaly za očekáváním vyprodané ČEZ Arény.

Kladenská esa se z vítkovického klinče dokázala vyprostit v 15. minutě. Jágr adresoval před branku pas na Plekance, který však pouze vyprášil Šindelářův beton.

Svázaná bitva začala od druhé části povolovat a s narůstajícím počtem trestů přibývaly gólové momenty. Jako první udeřili Středočeši. Jágr po návratu z trestné lavice sklepl puk do jízdy Plekancovi, který Šindelářovi naznačil ránu, puk ještě potáhl a do odkryté klece po ledě skóroval.

Vítkovice vsadily na jednoduchost. Bez velkého vymýšlení nastřelovaly puky směrem na kladenskou branku, kde Cháberovi stínovali útočníci. Tato taktika slavila úspěch ve 33. minutě, když Barinkova střela od modré čáry přes clonícího Húževku prošla až do sítě.

Radost domácím dlouho nevydržela. Kladnu vrátil vedení hodně kuriózní gól. Bartánus pod tlakem napadajícího Plekance odpálil puk z rohu za vlastní brankou do ramena gólmana Šindeláře, od kterého se odrazil až do sítě. Klasický vlastní gól byl připsán Plekancovi.

Vítkovice na Cháberu ve druhém dějství vyslaly 25 ran a výraznou střeleckou převahu zúročily, když do správné klece pohotovou dorážkou zamířil Strapáč. Obrovskou šanci pak po Jágrově nabídce pohřbil Hlaváč. V úvodu třetí části strhl vedení zpátky na domácí stranu znovuzrozený střelec Huna šestým gólem ve čtvrtém utkání.

Po sérii kladenských vyloučení se hosté vzápětí dočkali přesilovky pět na tři a Jágrovu bombu Šindelář neudržel. Přetahovanou nakonec lépe zvládli Vítkovičtí, kteří se po druhé trefě Strapáče mohli radovat ze čtvrté domácí výhry v řadě. V poslední minutě sice jel při power play sám na Šindeláře kladenský Patera, leč neuspěl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Kladno

HC Vítkovice Steel - Rytíři Kladno 4:3 (0:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 33. Barinka (Burger), 39. Strapáč (Kuba), 43. Huna (Svačina, R. Polák), 49. Strapáč (Burger, R. Polák) - 27. Plekanec (Jágr, Patera), 36. Plekanec, 46. Jágr (Plekanec). Rozhodčí: Souček, Turčan - Bryška, Čech. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 10 109 (vyprodáno).

Vítkovice: Šindelář - R. Polák, Barinka, Sloboda, Rehák, Malík, Kuba, L. Kovář, Voráček - Klimek, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, R. Hruška, Strapáč - Šedivý, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Kladno: Chábera - Kameš, Černošek, L. Procházka, Piskáček, Majeský, Doudera, Macholda, Mocek - Jágr, Plekanec, Patera - Melka, Kuchejda, Dalecký - Strnad, Kuchler, Hlaváč - Lukáč, Eberle, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Začali jsme opatrně a chtěli jsme si hlavně hlídat první řadu Kladna, to je alfa a omega výkonu Kladna. Hokej byl opatrnější z obou stran, začalo se hrát až od druhé třetiny. Tam jsme se přes další kladenské řady a pak i v přesilovkách dostávali do tlaku a šancí. Když neberu kladenskou první řadu, byli jsme lepší a některé šance ještě zahodili. V závěru přišel obrovský tlak Kladna, ale zvládli jsme to."

Jiří Kopecký (Kladno): "Začátek byl spíš taktický boj, nebylo to moc hezké utkání. Všechno začalo až naším vstřeleným gólem. Bohužel pak jsme měli pět vyloučených a hrát deset minut ve čtyřech je něco, co by se nám nemělo stávat. Vítkovice se v přesilovkách dostaly ke gólům a do tempa. Třetí třetina už byla boj, po vyrovnání jsme věřili, že můžeme uspět. Bohužel z přečíslení jsme hned inkasovali a v závěru se nám i přes několik šancí nepodařilo vyrovnat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články