Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kladno prohrálo v Olomouci a padá do 1. ligy

Olomouc - Hokejisté Kladna prohráli v 9. kole baráže o extraligu na ledě Olomouce 3:5 a už nemají šanci udržet se mezi elitou. Sestupují po dvanácti letech, domácí tým se naopak přiblížil postupu do nejvyšší soutěže. Rytířům se přitom vydařil vstup do zápasu, v 5. minutě vedli již 3:0. Hanáci ale pěti góly vývoj duelu otočili.

Olomouc - Kladno
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Středočeši v předešlém kole baráže oživili výhrou nad Chomutovem šanci na záchranu nejvyšší soutěže, v dalších zápasech ale potřebovali vyhrát. A v Olomouci začali velmi dobře. Již po 55 sekundách hry se dostali do vedení, když Kuchler vyjel z rohu a střelou mezi betony překonal Vošvrdu. Za půl minuty to bylo již 0:2. Domácí obraně ujel Eberle, jehož Vošvrda ještě vychytal, ale proti Machačově dorážce již nestihl zasáhnout a přenechal své místo Halászovi.

Ani on ale neudržel čisté konto dlouho. V 5. minutě hrálo Kladno přesilovku a Miroslav Hořava zajistil hostům tříbrankové vedení. Hororový úvod ale domácí nepoložil a v polovině první třetiny se Olomouc nadechla. Rác s Hermanem prošli středním pásmem a Pekr po přesné přihrávce od Hermana snížil na 1:3. Pekr měl obrovskou šanci ve 13. minutě, ale Cikánek zázračně vyrazil.

TABULKA (//sport/tabulky/133142-tabulka-hokejove-extraligy/)

V 19. minutě jel na Cikánka sám Jergl, ale hostující brankář Rytíře opět fantasticky podržel. V závěru první části ale Hanákům pomohl šťastný odraz puku od mantinelu a Selingr snížil na 2:3. V druhé třetině se dlouho hrál opatrný hokej, až v 36. minutě ujel obraně hostí Rác, objel branku, a přestože Cikánek jeho pokus vyrazil, Herman bekhendem do odkryté branky vyrovnal na 3:3.

Poté mohl vrátit hostům vedení Kuchler, ale Halász jeho gólovou šanci zlikvidoval. A domácí, hnaní dopředu vyprodaným stadionem, nakonec dokonali obrat. V 45. minutě přiblížil Hanou k extralize Rác a snahu Rytířů vrátit se do zápasu utnul v 52. minutě po rychlém protiútoku Knotek.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno po prohře v Olomouci sestoupilo do 1. ligy

HC Olomouc - Rytíři Kladno 5:3 (2:3, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Pekr (Herman, Rác), 19. Selingr, 36. Herman (Rác), 45. Rác (Pekr), 52. Knotek (Jaroměřský) - 1. Kuchler (Zagrapan), 2. Machač (David Růžička, T. Kaberle), 5. M. Hořava (Tenkrát, Patera). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváci: 5 500 (vyprodáno).

Olomouc: Vošvrda (2. Halász) - Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk, Janáček - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Marosz, Knotek, Vodný - Pekr, Rác, Herman - Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Kladno: Cikánek - Majeský, T. Kaberle, Kolářík, P. Hořava, L. Procházka, David Růžička - Tenkrát, Patera, M. Hořava - Zagrapan, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Machač, Eberle - Strnad, Havlíček, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Jiří Dopita (Olomouc): "Začali jsme dobře, měli jsme tam šanci ve dvanácté vteřině, ale pak jsme inkasovali tři branky ze čtyř střel, což byla rána. Ale když prvoligový tým otočí s extraligovým z 0:3 na 5:3, tak je to paráda a klukům moc děkuji za výkon. Ještě ale není konec, musíme bojovat dál. V úterý je rozhodující duel s Chomutovem, který když vyhrajeme, tak jsme v extralize."

Josef Zajíc (Kladno): "Začali jsme produktivně, ze čtyř střel jsme dali tři branky, což asi nikdo nečekal. Ale tento počin jsme nedokázali uhlídat. Domácí nás pak přehráli. Byli šikovnější i důraznější a zasloužili si vyhrát. Byla tady skvělá atmosféra, Olomouci musím gratulovat, byla lepším týmem."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články