Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Kladno prohrálo s Karlovými Vary, přesto udrželo sedmé místo

Kladno - Hokejisté Kladna prohráli v závěrečném 52. kole základní části extraligy s Karlovými Vary 1:3, přesto se udrželi na sedmém místě a v předkole play-off narazí na Pardubice. Energie venku zabrala po předchozích čtyřech porážkách a na dvanáctém místě zvýšila náskok na třináctý Liberec na čtyři body.

Karlovy Vary - Kladno
zdroj: ČTK autor: Sokol Jan

Domácí Rytíři byli v úvodu aktivnější, ale do vedení se dostala v osmé minutě Energie. Západočeši přečíslili domácí defenzivu a po Pohlově přihrávce překonal gólmana Cikánka osamocený Pech. Zvýšit náskok mohl v 15. minutě Doležal, ale kladenský gólman se vyznamenal. V 19. minutě slavilo Kladno vyrovnání, když Jass uvolnil zpoza branky Miloslava Hořavu, který úspěšně zakončil.

Na přelomu prvního a druhého dějství se Středočeši ubránili při Černoškově trestu, ale hned 11 vteřin po jeho návratu na led získaly Karlovy Vary znovu vedení. Jan Látal poslal do úniku Skuhravého, který zakončil mezi Cikánkovy betony. Ve 28. minutě zvýšil při Procházkově vyloučení Zaťovič, který se prosadil z dorážky po Kumstátově střele.

V závěrečném dějství se už stav utkání nezměnil. Kladno nedokázalo ke snížení využit přesilovku při trestu Skuhravého, při níž zahrozil jen Procházka. Následnou početní výhodu po faulu Jana Látala rychle přerušil Lukáčův nedovolený zákrok. V závěru ještě mohl snížit Valský, ale Mensator zasáhnul betonem. Na druhé straně zlikvidoval Noskovu střelu Cikánek.

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. M. Hořava (Jass, P. Hořava) - 8. Pech (Pohl, Košťál), 21. Skuhravý (J. Látal), 28. Zaťovič (Kumstát, Pech). Rozhodčí: Homola, Turčan - Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 2522.

Kladno: Cikánek - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Piskáček, Kameš, Doudera, Černošek - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Valský, Dragoun, Kuchler - Strnad, Melka, Dalecký. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Karlovy Vary: Mensator - Nosek, J. Drtina, J. Látal, Gulaši, Gründling, Prošek, Parýzek - Kumstát, Roman Vlach, Pech - Zucker, Skuhravý, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, Skladaný - Pohl, Zaťovič, Košťál. Trenéři: Žemlička a Kverka.

Jiří Kopecký (Kladno): "Hráli jsme velice špatně. Dnes jsme chtěli naše fanoušky nalákat na páteční předkolo play off, ale to se nám bohužel vůbec nepodařilo. Pokud se týká našeho příštího soupeře Pardubic, tak si myslím, že rozhodne aktuální forma. Samozřejmě, že musíme podat o poznání lepší výkon než dnes, pokud chceme soupeře pořádně potrápit."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Přistoupili jsme k utkání velice zodpovědně a odvážíme si zlaté tři body. Nyní je náš odstup na třináctý Liberec již čtyři body, a pokud bychom v neděli v domácím prostředí s Bílými Tygry uspěli, bylo by to výborné."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy