Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladno přehrálo Zlín těsně 1:0

Kladno – Hokejisté Kladna zdolali v předehrávce 16. kola extraligy Zlín 1:0 a po třetí výhře z posledních čtyř zápasů si upevnili osmé místo. Jedinou branku vstřelil v 39. minutě Jiří Bicek a gólman Jan Chábera udržel podruhé za sebou čisté konto. Zlín nedal už 150 minut gól a promarnil šanci posunout se do čela extraligy.

Radost kladenských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Kladno nastoupilo bez potrestaného obránce Libora Procházky a v sestavě Rytířů chyběl také nemocný útočník Bílek, jehož nahradil Bělohlav povolaný z prvoligového Písku. Úvodní dějství moc šancí nenabídlo a po jedné velké měly oba celky paradoxně ve vlastním oslabení. V 10. minutě se před Cháberu, který se vrátil do kladenské branky po jednozápasové pauze, dostal Roman Vlach, ale bekhendem trefil horní tyč.

Za čtyři minuty unikl Bicek, obránce Galvas mu však stihnul vypíchnout kotouč. I ve druhém dějství kralovaly defenzivy. Kladno se neprosadilo při Sýkorově vyloučení a Zlín také nedokázal prolomit střelecké prokletí, přestože trenér Rostislav Vlach před dnešním utkáním zamíchal sestavou. V signalizované výhodě minul Matějíček a při Knotkově trestu si možnost nevypracoval. Pak domácí dvakrát vytvořili závar před Sedláčkem, ale vedení se dočkali v 39. minutě po nenápadné akci.

Nejdříve hosté zblokovali Kuchlerův pokus, ale Bicek z levého kruhu už prostřelil zlínského gólmana. Zvýšit mohl v úvodu třetí třetiny Knotek, branku však minul. Zlín se snažil odpovědět, ale Kladno jej do nebezpečných situaci nepouštělo. Další možnost Rytířů měl obránce Drtina, který se dostal do úniku, ale tvrdou střelu zblízka Sedláček vykryl. Zlínskou možnost při Majeského vyloučení nevyužil bek Matějíček a Chábera ukryl v lapačce i Hamrlíkovu bombu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno - Zlín

Zlín se ubránil při Hamrlíkově trestu a v 55. minutě měl štěstí, že po Piskáčkově přihrávce netrefil Kafka odkrytou branku. Snahu o zlínský nápor v závěru oddálilo Köhlerovo vyloučení. Dvě šance pojistit výsledek měl Bicek, jehož bekhendový pokus nejdříve kryl Sedláček a v závěrečné power-play ještě trefil tyč. Kladenský Chábera díky další nule prodloužil svou neprůstřelnost na 141 minut a 44 vteřin.

Rytíři Kladno - PSG Zlín 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 39. Bicek (Kuchler). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bádal, Kis. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 2259.

Petr Tatíček (Kladno): "Byl to naprosto vyrovnaný zápas. My jsme byli šťastnější v koncovce. Jirka Bicek dal takový náhodný gól. Měli jsme šance, ale podobně jako Zlín se potýkáme s koncovkou a musíme mít na vstřelení gólu strašně moc šancí. Před dvěma zápasy jsme vyhráli na Spartě 1:0 v prodloužení a v Pardubicích jsme měli šance, když se zápas rozhodoval za stavu 2:2. Měli jsme tři vyložené šance, gól jsme nedali a dostali jsme. Dneska jsme po vynikajícím výkonu Chábery i dalších hráčů šťastně vyhráli. Bílek má angínu, se zdravotními problémy nastoupil Kalla."

Josef Turek (Zlín): "Zápas byl vyrovnaný, hrálo se nahoru dolů. Nebylo to tak, že by se vyloženě bránilo, a myslím si, že to byl pěkný zápas. Nás poslední dobou trápí koncovka, už druhý zápas jsme nedali branku. Střelecké příležitosti si vytváříme, ale neprosazujeme se. Tréninky tomu přizpůsobujeme a snad to bude jen momentální výkonnost hráčů, že góly nedávají. Snad to zase přijde. Dvakrát jsme prohráli, budeme se z toho muset zvednout. Hráčům věříme a budeme to chtít následující zápas zlomit a dát nějaké góly."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články