Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kladno přehrálo i Třinec a je v čele extraligy

Kladno - Hokejisté Kladna zvítězili v dohrávce 8. kola extraligy nad Třincem 3:1 a po šesté výhře za sebou se tým Rytířů s pěti posilami z NHL v čele s majitelem Jaromírem Jágrem posunul do čela tabulky o skóre před Kometu Brno. O branky se postarali Jan Hlaváč, Michal Dragoun a Jiří Kuchler, posily ze zámoří se poprvé v sezoně bodově odmlčely.

Kladno - Třinec
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Utkání předcházel slavnostní úvod, při kterém kladenský klub ocenil bývalé hráče - pětinásobného mistra světa Františka Kaberleho a čtyřnásobného světového šampiona i olympijského vítěze z Nagana Martina Procházku. Legendy, které už završily kariéru, si vychutnaly aplaus hlediště zaplněného 6 590 diváky. To byla nejvyšší návštěva v Kladně od listopadu 2004, kdy hrál za Středočechy při výluce také Jágr.

První šanci měl ve druhé minutě hostující Květoň, z brejku vyřešil přečíslení dvou na jednoho individuálně kapitán Patera, ale Hamerlík mu blafák do bekhendu chytil. Rytíři pak byli aktivnější a slovenský gólman v brance Ocelářů musel vyřešit několik nebezpečných střeleckých pokusů, hosté odolali i při trestech Zíba a Ovčačíka. Největší možnost otevřít skóre mělo v 16. minutě Kladno, kdy byl faulován v šanci Hrabalem Valský, ale z trestného střílení neuspěl.

Středočeši se pak ubránili při trestu Černoška a vzápětí měl velkou možnost Třince Růžička, který už se po své střele radoval, ale sudí si u videa ověřili, že střeleckou sérii v osmém utkání v řadě zatím neprodloužil. Nebezpečné pokusy na obou stranách nabízelo i druhé dějství a bezbrankový stav trval. V polovině utkání se vyznamenal opět statisticky nejlepší gólman extraligy Hamerlík proti Tlustému.

Ve 39. minutě ale už inkasoval, když jej po Paterově vyhraném vhazování prostřelil mezi betony Hlaváč. Následně mohl v přesilovce vyrovnat Bonk, ale Cháberu neprostřelil. Hned v úvodu závěrečné části pomohla Cháberovi po Rothově pokusu horní tyč a ve 43. minutě domácí zvýšili, když se po kombinaci třetí formace prosadil střelou o břevno Dragoun a připsal si první trefu v sezoně.

Za šest minut ještě zvýšil Kuchler, po jehož střele skončil Hamerlík v brance i s pukem a video potvrdilo gól. V 54. minutě si při svém dalším vyloučení zaokrouhlil hostující Zíb počet trestných minut v zápase na 20. V závěru ještě Kladno odolalo i při 44 vteřin trvajícím oslabení tří proti pěti, ale v dalším oslabení 29 vteřin před koncem pokazil Cháberovi čisté konto Růžička. Znovu tak skóroval a vládne střelcům s devíti góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno - Třinec

Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 39. Hlaváč (Patera), 43. Dragoun (Kuchejda, Eberle), 49. Kuchler (Valský) - 60. M. Růžička (Varaďa, Bonk). Rozhodčí: Fraňo, Wagner - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:6, navíc Zíb (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6590.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, T. Kaberle, Macholda, Mocek, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Eberle - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Klesla, Klouček, od 10. navíc Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - od 41. navíc Orsava, Hrňa, Podešva. Trenéři: Turek a Janků.

Petr Tatíček (Kladno): "Byla škoda, že jsme se už v první třetině nedostali do vedení, Třinci výborně zachytal gólman. Podařilo se nám jít do vedení až klikovou střelou, oni pak museli otevřít hru a dali jsme jim další dva góly. Máme k soupeři respekt, ale myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, protože jsme měli daleko víc šancí a větší tlak. Byla výborná divácká kulisa. Jsme rádi, že se trefili hráči druhé, třetí i čtvrté lajny a přidali se k tomu brankostroji první lajny."

Pavel Janků (Třinec): "Byl to výborný zápas. Chtěli jsme v první třetině přežít tlak Kladna, což se nám podařilo. Výborně nám zachytal Peter Hamerlík, který nás celý zápas držel. Ve druhé třetině jsme vyrovnali hru, byl to dobrý hokej nahoru a dolů. Měli jsme pár výborných šancí, bohužel jsme je neproměnili. Pak přišel gól po buly. Ze začátku třetí třetiny jsme dostali druhý, pak jsme to otevřeli, Kladno přidalo třetí branku a rozhodlo zápas."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články