Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kladno postupuje do čtvrtfinále po výhře nad Pardubicemi 1:0

Kladno - Hráči Kladna postoupili do čtvrtfinále play-off hokejové Tipsport extraligy. V pátém rozhodujícím utkání porazili na domácím ledě obhájce titulu z Pardubic 1:0 díky trefě lotyšského útočníka Koby Jasse, jemuž přihrával Pavel Patera. Celou sérii tak Kladno ovládlo 3:2 na zápasy. V Českých Budějovicích se prodlužuje, po šedesáti minutách zápas mezi domácími hráči a Vítkovicemi skončil 2:2.

Radost hráčů Kladna
zdroj: Kateřina Šulová autor: ČTK

Kladno nastoupilo bez útočníka Miloslava Hořavy, šéf střídačky Pardubic Miloš Říha nasadil i přes dvě vychytané výhry do branky místo Martina Růžičky Salfického. Do první šance se dostával ve třetí minutě hostující Tybor, ale jeho pokus domácí zblokovali. Další možnost Východočechů měl Bartek, jehož bekhendový pokus vyrazil Chábera.

Na druhé straně zahrozili Jass s Melkou. Pardubice podnikaly nebezpečné brejky a i v oslabení při Zohornově trestu se dostal do dobré střelecké pozice Kousal. Pak měl v přesilovce příležitost Zohorna. Dvě početní výhody pak nevyužili domácí, když v největší šanci minul Melka. Stav se nezměnil ani při trestu kladenského Rudovského.

V úvodu druhého dějství byli nebezpečnější hosté. Brendlovu pohotovou střelu kryl Chábera, při Kuchejdově vyloučení zachránila po Bartkově ráně domácí horní tyč.

Následně při trestu Cetkovského Rytíři Salfického neohrozili a za Pardubice se opět snažil změnit bezbrankový stav Bartek. Ve 32. minutě se naopak radovali domácí, když výhodu po Zohornově vyhození zužitkoval po Paterově přihrávce ránou z levého kruhu Jass.

Ideální možnost vyrovnat měl v 33. minutě Buchtele, ale jeho zakončení zblízka Chábera vyrazil. Další možnost měli hosté o pět minut později, když po dorážce Cetkovského stihli domácí odvrátit puk před odkrytou brankou před Bartkem.

Stav se nezměnil ani při krátkých přesilovkách na přelomu druhé a třetí části. Při Mockově trestu byli blíže vyrovnání v oslabení hosté, ale Benák v přečíslení vypálil vedle. Po trestu pro Cháberu domácí gólman čelil jen nebezpečnému pokusu Kousala. Po Semorádově faulu mohl zvýšit po tlaku domácích Doudera, ale nezamířil přesně.

Rytíři se pak ubránili při trestu Petra Hořavy a odolali i v závěrečné power play. Kladno si tak zahraje poprvé od roku 2008 čtvrtfinále, kde Pardubice naopak poprvé od stejného roku chybějí.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 5. zápas:

Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 32. Jass (Patera, David Růžička). Rozhodčí: Hribik, Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:10, navíc Brendl (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6 108. Konečný stav série: 3:2.

Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Kužel, Doudera, Černošek - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, Melka - Valský, Dragoun, Kuchler - Rudovský, Dalecký, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Pardubice: Salfický - Benák, V. Kočí, Gawryletz, Mocek, Píša, Vašíček, M. Drtina, Ďaloga - Bartek, Cetkovský, Somík - Brendl, T. Zohorna, Rolinek - Radil, Kousal, Buchtele - Tybor, Semorád, Starý. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články