Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kladno porazilo Litvínov a je osmé

Kladno - Hokejisté Kladna zvítězili v předehrávce 35. kola extraligy nad Litvínovem 5:0 a posunuli se před něj o bod na osmé místo. Třetím čistým kontem v sezoně se na vítězství podílel brankář Jan Chábera. Litvínov vyšel venku naprázdno po třech výhrách v řadě a celkově zaznamenal teprve druhou prohru z posledních sedmi zápasů. 

Kladenští hokejisté Lepine a Posmyk
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Severočeši v úvodu zápasu dokazovali, že je poslední zápasy zastihly v dobré formě. Postupně ale domácí převzali iniciativu. Za faul na Látala získali na 35 vteřin výhodu pěti proti třem. Tu sice nevyužili, ale kladenská varianta přesilovky s třemi beky slavila úspěch v pokračující výhodě. Po Kallově přihrávce zasunul puk za Volkeho záda u levé tyče Patera.

Chábera v druhé části nejdříve pokryl Gerhátovu střelu. Jenže v 26. minutě po kombinaci Lepina a Melky zvýšil kladenský náskok do odkryté branky Eberle. Litvínov mohl odpovědět, ale Hübl neuspěl. Pak si málem dal vlastní gól Piskáček a v 28. minutě nepřekonali ležícího kladenského gólmana postupně Černý, Trávníček ani Kubát.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno - Litvínov

V 32. minutě domácí pojistili náskok, když se po Kallově přihrávce z pravé strany natlačil před Volkeho Dragoun a bekhendovou střelou jej vyhnal z branky. Náhradník Franěk inkasoval po čtyřech minutách, když ve vlastním oslabení vyřešil přečíslení dvou na jednoho Bicek. Jeho střelu ještě zkušený litvínovský gólman vyrazil, ale kanadský bek Lepine se po dorážce radoval z první branky v české extralize.

Litvínov se snažil zkorigovat stav, ale Chábera držel čistý štít, v 50. minutě jej nepřekonal ani v úniku Hanzl. Kladno tak díky Látalově trefě dovršilo největší litvínovskou porážku v sezoně. 

Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)Branky a nahrávky: 15. Patera (Kalla, Majeský), 26. Eberle (Melka, Lepine), 32. Dragoun (Kalla, Hovorka), 36. Lepine (Bicek),56. M. Látal. Rozhodčí: Hodek, Homola - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2650.

Petr Tatíček (Kladno): "Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát, už jsme to potřebovali. Poslední zápas jsme doma s Mladou Boleslaví pokazili, kdy jsme nedali gól. Dneska se nám podařilo využít přesilovku, tím jsme se trošku zklidnili, a to byl základ pro dnešní úspěch. Drtina měl chránič na zuby, takže měl rozbitý jen pysk, takže se to naštěstí řešilo jen šitím."

Jiří Kučera (Litvínov): "Největší rozdíl byl dneska v tom, že soupeř byl velice efektivní. My jsme se málo tlačili do branky, nějaké šance měli, ale bohužel jsme to hráli více na krásu než na efektivitu. Volkeho jsme střídali, abychom dali mužstvu nějaký impulz."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články