Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kladno opět vyhrálo po nájezdech, porazilo Vítkovice

Kladno - Hokejisté Kladna zdolali ve 3. kole extraligy Vítkovice 6:5 po samostatných nájezdech, a uspěli tak v rozstřelu stejně jako v neděli ve Zlíně. Čtyřmi body za tři branky včetně rozhodujícího nájezdu a jednu asistenci se na tom podílel francouzský útočník Sacha Treille.

Sport
zdroj: ČT4

Své představení začal Treille ve třetí minutě, kdy tvrdou ránou trefil pravý horní roh Málkovy branky. Vyrovnat mohl Svačina, ale neuspěl. Ve 13. minutě po přihrávce Majeského zvýšil Dragoun, který překonal nadvakrát vítkovického gólmana. Další šanci Rytířů měl dokonce v oslabení Patera a následně i Strnad.

Po 36 vteřinách druhého dějství potrestal Vandasovo vyloučení Tenkrát, ale Ostravané se nevzdali. Ve 28. minutě při trestu Petra Hořavy zakončil kombinaci s Romanem a Svačinou Huna, pak po Tenkrátově chybě proměnil únik Vandas a v 37. minutě vyrovnal Káňa. Dokonalý obrat mohl zařídit Kolouch, ale netrefil odkrytou branku.

Z vedení se tak radovali 96 vteřin před druhou pauzou opět domácí. Patera vystřelil, Málek puk vyrazil do bruslí Kuchlera a od nich se dostal zpět do branky. Sudí po poradě s videorozhodčím branku uznali. Vítkovice odpověděly hned po 54 sekundách třetí třetiny, kdy Cháberu překonal bekhendem Huna.

Ve 45. minutě opět vrátil Rytířům vedení Treille, který zužitkoval přihrávku Majeského zpoza branky. Za 44 vteřin ale využil zaváhání Kladna Huna a povedenou střelou dovršil hattrick. V prodloužení mohl nejdříve rozhodnout Tenkrát a šanci měl i vítkovický Stehlík. V nájezdech se prosadil jako jediný Treille, který tak také zaznamenal hattrick.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno-Vítkovice

Rytíři Kladno - HC Vítkovice Steel 6:5 po sam. náj. (2:0, 2:3, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. S. Treille (Doudera, Majeský), 13. Dragoun (S. Treille, Majeský), 21. Tenkrát (T. Kaberle, Patera), 39. Kuchler (Patera), 45. S. Treille (Majeský, Doudera), rozhodující nájezd S. Treille - 28. Huna (Svačina, Roman), 34. Vandas, 37. J. Káňa (Burger, Valčák), 41. Huna (Burger), 46. Huna (Kudělka). Rozhodčí: Salonen (Fin.), Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 3 392.

Kladno: Chábera - P. Hořava, Jankovič, Černošek, T. Kaberle, Majeský, Doudera, David Růžička - Eberle, Lukáč, Havlíček - Tenkrát, Patera, Kuchler - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Bajaruns, Machač, Strnad. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Vítkovice: Málek - Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka, Pastor, R. Stehlík, L. Kovář, Dudáš - Vandas, Burger, Valčák - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa, Húževka, Strapáč - Kucsera, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Petr Tatíček (Kladno): "Zápas se sice pro nás vyvíjel dobře a získali jsme vedení 3:0, ale naše hra byla plná chyb. Hosté zcela zaslouženě vyrovnali. Stejné to bylo i potom, když jsme se dostali znovu do vedení. Nakonec jsme dva důležité body získali i se štěstím."

Peter Oremus (Vítkovice): "Vstup do utkání nebyl z naší strany dobrý, postupně jsme se začali zlepšovat a byli jsme lepším týmem. Přijeli jsme do Kladna získat body, chtěli jsme jich víc než jeden. Nakonec si ho ale vážíme vzhledem k tomu, jakým rozdílem jsme prohrávali na začátku druhé třetiny."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články