Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kladno o hokeji stále nerozhodlo, situaci řeší právníci

Kladno - Městská rada v Kladně stále nerozhodovala o principech nového fungování hokejového klubu. Magistrát se nedávno dohodl s Jaromírem Jágrem a jeho otcem na pokračování extraligového hokeje a základech společného provozování klubu. Rada však zatím nemá k dispozici právní podklady k přeměně statutu oddílu na společnost s ručením omezeným.

Detaily chystané spolupráce podle kladenského radního Otakara Černého mladšího připravují právníci, kteří je teprve předloží ke schválení. Zastupitelé o hokeji zřejmě budou jednat na svém řádném zasedání 21. června, ačkoliv se původně plánovalo jejich dřívější mimořádné jednání. "Kdybychom vyhlásili mimořádné jednání, tak by se konalo pět dní před tím řádným, a to je asi nesmysl, aby se to dělalo," vysvětlil Černý.

Ten by měl extraligový klub společně s devětatřicetiletým Jágrem řídit. Do čela oddílu by se vrátil po roce a půl. Černý v prosinci 2009 skončil ve funkci generálního manažera poté, co do klubu přišel na pozici výkonného ředitele bývalý primátor Kladna Milan Volf. Ten naopak nedávno skončil.

Samotný Jágr o víkendu prohlásil, že nyní žije především záchranou kladenského klubu a na svou budoucnost nemá čas myslet. O podrobnostech, jak spasit tradiční baštu českého hokeje, která se po ztrátě sponzora zmítá ve finančních potížích, však hovořit nechtěl. "Ještě to není dotažené. Týká se to organizace, mládeže i shánění peněz na sezonu," uvedl Jágr.

Podle dřívějších vyjádření vedení města se změní status klubu na společnost s ručením omezeným, v níž by menšinový podíl vlastnilo právě město a většina klubu by patřila Jágrovi. Radnice by si tím prý zajistila mnohem lepší kontrolu finančních toků, která nyní údajně městu chybí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články