Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kladno letos podruhé porazilo Vítkovice, opět stejným výsledkem

Kladno - Hokejisté Kladna porazili v 16. kole extraligy Vítkovice 4:1. Rytíři zdolali Ostravany i podruhé v sezoně a dokonce stejným poměrem. Před dosud nejmenší návštěvou ročníku (4 173 diváků), která přišla na Jaromíra Jágra a spol., zaznamenal dvě branky vítězů útočník Jiří Tlustý.

Utkání Vítkovice - Kladno
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Jako první výrazněji zahrozil Jágr a někteří z jeho spoluhráčů nesměle zvedali ruce nad hlavu, ale vítkovický gólman Málek dokázal udržet kotouč před brankovou čárou. V 11. minutě hráli Středočeši celou minutu v pěti proti třem, v největší příležitosti však kapitána Pateru vychytal Málek se svou rychlou lapačkou. Poté, co se hosté bez úhony ubránili, však udělali chybu v prostoru za svou brankou, puku se zmocnil Jágr, místo rychlého zakončení vymyslel výtečnou přihrávku na Tlustého a ten ho pohodlně za Málkovými zády zasunul do prázdné branky.

Ještě před přestávkou se blýskl parádním sólem bek Židlický, tváři v tvář proti Málkovi však nezakončil přesně. Na úvod druhé části se nejprve Kladenští zdárně ubránili při vlastním oslabení, na které navázala jejich přesilovka po Hunově provinění. Při ní našel Jágr Židlického, ten však gólově neuspěl ani tentokrát. Na konci trestu naopak domácí zapomněli na Hunu a ten v končící 24. minutě díky chladnokrevně zakončenému samostatnému úniku vyrovnal.

O pět minut později už Rytíři opět vedli, když vše před sebou propálil od modré čáry Majeský. Vzápětí mohlo být znovu vyrovnáno, jenže Hunovi v přesilovce sklouzl v rozhodující moment kotouč z hole a Cháberu tak jeho pokus nemohl ohrozit. Ve 38. minutě musel Ujčík na trestnou lavici, když vyhodil puk do kostky nad ledem, a po chvilce litoval, když precizní kombinaci zakončoval do prázdné branky Tlustý.

Třetí dějství už tolik hokejových momentů nenabídlo. Domácí se soustředili na udržení dvoubrankového náskoku a ten v samém závěru ještě navýšili ve vlastním oslabení. Při hře hostů bez brankáře si jediného bránícího hráče vychutnali Eberle se zakončujícím Plekancem.

Rytíři Kladno - HC Vítkovice Steel 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Tlustý (Jágr), 29. Majeský (Kuchejda), 39. Tlustý (Patera, Jágr), 60. Plekanec (Eberle, Černošek) - 24. Huna (Šedivý, Barinka). Rozhodčí: Lacina, Kalivoda - Ondráček, Bádal. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4173.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, Piskáček, Macholda, Mocek, J. Drtina - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Valský, Melka, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Vítkovice: Málek - Malík, Voráček, Sloboda, Rehák, Štencel, Barinka - Šedivý, Strapáč, Szturc - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Roman, Svačina - Kucsera, M. Hlinka, Walker. Trenéři: Trličík a Moták.

Petr Tatíček (Kladno): "Dnes jsme měli v určitých fázích špatnou koncovku. Když Vítkovice vyrovnaly a mohly se dostat do vedení, tak si naši hráči uvědomili, že musí hrát jinak, a to se nakonec pozitivně projevilo na výsledku."

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Hokej je poměrně jednoduchá hra, ale my jsme z toho chtěli dělat velké složitosti. Po vyrovnávacím gólu ve druhé třetině jsme měli několik šancí jít do vedení a osud zápasu zamotat, ale bohužel se situacemi jsme naložili velice špatně. Domácím musím blahopřát, vyhráli zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články