Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kladno jasně přehrálo Vítkovice, trefil se i Jágr

Kladno - Hokejisté Kladna slavili při premiérovém představení posil z NHL Jaromíra Jágra, Tomáše Plekance, Jiřího Tlustého a Marka Židlického na vlastním ledě první výhru v extraligové sezoně. V utkání 3. kola vyhráli nad Vítkovicemi 4:1. Jágr a Tlustý se na tom podíleli gólem a asistencí. Ostravané naopak poprvé v sezoně ztratili body. Po vystoupení v O2 areně, kam zavítala při prvním zápase posil při výluce v NHL na středeční předehrávku se Slavií rekordní návštěva sezony 15 575 diváků, se kladenský stadion zaplnil 5 385 fanoušky.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Kladenský kotel přivítal největší kladenskou hvězdu Jágra transparentem "68 Vítej doma" a elitní formace Rytířů nabízela fanouškům v úvodní třetině jednu šanci za druhou. Hned v první minutě uvolnil Jágr Tlustého a Málek zasáhl a připsal si první ze svých 17 úspěšných zákroků v úvodní části. Další šance měli Židlický a po Jágrově přihrávce Tlustý.

Ostravané se pak ubránili při prvním trestu Barinky, který šel vzápětí pykat znovu a Kladno už udeřilo. V deváté minutě přihrál Tlustý mezi kruhy Jágrovi, který propálil Málka. Hosté hrozili sporadicky, Cháberu otestoval Roman. V úvodním dějství nezměnilo stav už ani trestné střílení Látala, které byl v 16. minutě faulovaný Hruškou, Walkerovo vyloučení ani další dvě šance Tlustého.

V druhém dějství nejdříve střílel vítkovický Ujčík. Kladno ale mělo nadále navrch a po průniku Valského zasáhl Málek. Při Kuchlerově vyloučení za hosty pálil Klimek, ale další minuty patřily opět Rytířům. V polovině utkání při Malíkově trestu přistrčil Jágr ve středním pásmu puk Hovorkovi, který ránu za levým kruhem zvýšil. Pro Jágra to bylo poslední střídání v druhé části a vrátil se na led opět až v závěrečném dějství.

Kladno bylo při chuti, Hlaváč ještě neuspěl, ale v oslabení při vyloučení Patery už Rytíři zvýšili náskok. Plekanec si pohrál ve středním pásmu s Barinkou a pak předložil puk Tlustému, který prolomil svou střeleckou smůlu v utkání. V 35. minutě přidal čtvrtý gól po rychlém brejku Látal. Následně měl další možnost Tlustý. V 39. minutě kapituloval i Chábera, jehož překonal Roman.

V závěrečné třetině se při Ujčíkově trestu ve 44. minutě dočkali diváci opět Jágra na ledě, další možnost domácích nevyužili Plekanec a už po přesilovce Valský. Při Látalově vyloučení mohl snížit Ujčík. Stav už nezměnila ani Hovorkova střela. V závěru si domácí užívali skandovaný potlesk publika.

Rytíři Kladno - HC Vítkovice Steel 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Jágr (Tlustý, Plekanec), 30. Hovorka (Jágr, Židlický), 33. Tlustý (Plekanec), 35. M. Látal (Dragoun, Eberle) - 39. Roman (Svačina). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5 385.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, Drtina, Mocek, Macholda, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - M. Látal, Dragoun, Eberle - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Vítkovice: Málek - Barinka, Rehák, Sedlák, Malík, Sloboda, Voráček, Štencel - Ujčík, Burger, Szturc - Svačina, Roman, Klimek - Huna, R. Hruška, T. Káňa - Šedivý, Strapáč, Walker. Trenéři: Trličík a Moták.

Petr Tatíček (Kladno): "Začali jsme výborně, vytvořili jsme si tlak podpořený naší první formací. Pak se přidaly i další lajny, které hrály velice dobře. Bylo škoda, že jsme po první třetině nevedli větším brankovým rozdílem. I když jsme zápas dohráli v klidu a do třetí třetiny jsme nastoupili, jako by to bylo 0:0, se snahou nedostat gól."

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Gratuluji domácím, protože hráli velice dobře. My jsme první dvě třetiny špatně bruslili, špatně jsme se hýbali, byli jsme horší ve střelbě. Z toho rezultoval stav 4:1 pro Kladno po dvou třetinách, třetí třetinu jsme odehráli už lépe. Můžeme na to navázat v dalším zápase. Je to jeden z dvaapadesáti zápasů a budeme se snažit, abychom jich takto prohráli co nejméně. Myslím si, že respekt našich hráčů byl velký. Přeci jen hrát proti Jágrovi a těm klukům, kteří hrajou NHL, je pro ně velký zážitek."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články