Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kladno hostí České Budějovice a potřebuje doma zabrat

Kladno/České Budějovice – Hokejisté Kladna budou chtít v dohrávce 13. kola extraligy proti Českým Budějovicím zabrat a vrátit se k výkonům z úvodu sezony. Mountfield si naopak užívá podařené období a na ledě Rytířů se bude snažit prodloužit sérii čtyř výher.

Kladno bude hrát doma popáté za poslední čtyři zápasy. V tomto období následujícím po výhře na ledě mistrovského Třince získalo jen tři body za vítězství nad trápícím se Litvínovem. "Musíme zlepšit bruslení a vrátit se k výkonům, které jsme předváděli na začátku soutěže," řekl asistent trenéra Kladna Petr Tatíček.

Na marodku Rytířů přibyl k obránci Kamešovi a útočníku Lukáčovi další centr Dragoun. "Bohužel nám bude chybět. Musíme se s tím vyrovnat, tato formace byla naše nejstabilnější," doplnil Tatíček k rozpadu útoku s Hovorkou a Kallou. Nenastoupí obránci Ivan Majeský a Miroslav Dvořák, kteří jsou v Kladně od pondělí na zkoušce.

Jihočeši jsou před dnešními zápasy na třetím místě a výsledky ukážou, kam by se mohli při úspěchu na ledě Kladna posunout. Během čtyřzápasové vítězné série ukončili v Brně čekání na první výhru v sezoně venku. "Extraliga je vyrovnaná, jsme stále nohama na zemi," nepřeceňuje kouč František Výborný vydařené období a vzestup ve vyrovnané tabulce.

V minulé sezoně Budějovice nad Kladnem třikrát vyhrály, v přípravě se oba celky utkaly dvakrát a připsaly si výhry na vlastním ledě. "Kladno omladilo kádr, hraje agresivně a bojovně a zkušenosti k tomu přidávají starší hráči," uvedl Výborný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články