Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kladno bude o hokeji rozhodovat příští týden

Kladno - Zastupitelé Kladna budou v úterý rozhodovat o vstupu města do extraligového hokejového klubu. Pokud odsouhlasí návrh, který projednala rada, bude město v nově vznikající společnosti vlastnit třicetiprocentní podíl. Zbytek bude patřit kladenské hokejové ikoně Jaromíru Jágrovi. Plánovaná dohoda také počítá s tím, že bez souhlasu města nemůže být převedena extraligová licence.

Nová společnost se podle náměstka primátora Miroslava Bernáška bude jmenovat Hokej Kladno. Zastupitelé budou kromě samotného vstupu města a jeho podílu ve společnosti schvalovat smlouvu, která zajistí práva a povinnosti jednotlivých aktérů. "Budou tam také další podklady o budoucím rozhodování a rozvoji hokeje," řekl Bernášek.

Kolik peněz město za podíl v hokejovém klubu zaplatí, neřekl. Podle dřívějšího vyjádření primátora Dana Jiránka by to však mělo být kolem 20 milionů korun. Kromě toho prý zastupitelé na svém úterním jednání budou řešit budoucí financování klubu. "Je tam otázka podílu a načasování financování do budoucna, aby to bylo pro město výhodné. Jedním ze základních aspektů dohody ale je, že bez souhlasu města nebude převedena extraligová licence," dodal Bernášek.

Otázkou podle něj zatím zůstává, jakým způsobem se Jágr zapojí do vedení hokeje v letošní sezoně. Dá se totiž očekávat, že bude hrát v zahraničí. "Pro nás je důležité, že ikona Jaromír Jágr vstupuje do organizování hokeje. My věříme, že tomu dá určitý impulz. Má zájem, aby se tady hrál dobrý hokej, aby na něj chodilo hodně lidí," prohlásil Bernášek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články