Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kladno bude brněnskou Kometu hostit v O2 areně

Kladno - Hokejisté Kladna se v případě pokračující výluky představí potřetí jako domácí tým v pražské O2 areně. Po duelech se Slavií a s Pardubicemi, které dokázali Rytíři s posilami ze zámoří v čele s hvězdným majitelem Jaromírem Jágrem prakticky vyprodat, tam budou hostit i v úterý 23. října Kometu Brno. Předprodej vstupenek začne v síti Sazka Ticket 15. října. Sám majitel Kladna Jágr je rád, že myšlenka zápasů v O2 areně vyšla.

"Nevěděli jsme, co od toho čekat. V prvním zápase záleží, jestli se diváci chtějí na hokej podívat, nebo ne. Nevěděli jsme, jak to dopadne. Organizovat takový zápas, když jsme to nikdy nedělali, bylo hrozně složité," řekl Jágr.

Kladno se do O2 areny přestěhovalo už 19. září v předehrávce 10. kola proti Slavii (2:3), kterou navštívilo 15 575 diváků. O týden později v utkání 5. kola proti Pardubicím (6:3) byla opět všechna dostupná místa mimo klubové patro vyprodaná a rekordní návštěva sezony stoupla na 15 705 diváků.

Zisk z působení v O2 areně oproti kladenskému osmitisícovému stánku nespecifikoval. "Je obtížné si O2 arenu jen pronajmout, je drahá. Navíc je těžké tam vůbec najít místo," poukázal Jágr na nabitý program v největší hale v tuzemsku, kde se údajně nájem pohybuje okolo 400 tisíc korun na zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokej den poté

"Další věc je, že máme smlouvu s kladenským zimákem. Musíme také dostat do Prahy naše fanoušky, měnit permanentky. Ten zisk není takový, ale už to, že se nám povedlo akci udělat a přišlo dost lidí, je skvělá zpráva," dodal Jágr.

Kladno s útočným triem Jágr, Tomáš Plekanec, Jiří Tlustý i beky Markem Židlickým a Tomášem Kaberlem plní všechny extraligové stadiony. I na domácí zápasy v Kladně se hala plní, ale ještě se ji nepodařilo úplně vyprodat. Ale zcela Jágr a spol. zaplnili stadiony v Chomutově i Českých Budějovicích a téměř i na Spartě, potom vyprodali i halu ve Zlíně. Dopředu zmizely vstupenky už i na čtvrteční duel Kladna v Plzni nebo s předstihem i na utkání v Liberci.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články