Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kladenští nás jasně válcovali. Otočili jsme to poctivou a tvrdou prací, říká Hovorka

Slovenský útočník Marek Hovorka se odmítl smířit s porážkou a stal se klíčovým hráčem Pardubic, které díky obratu ve třetí třetině porazily Kladno 5:3. Hovorka obrat dokončoval vítězným gólem necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby a vzápětí výhru potvrdil další brankou při kladenské power-play.

Marek Hovorka
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"První dvě třetiny jsme nehráli moc dobře. Kladno bylo ve všem lepší - v důrazu, agresivitě i v zakončení," řekl čtyřiatřicetiletý Hovorka, který si v baráži polepšil už na šest gólových zásahů. "Po druhé třetině jsme si v kabině řekli, jak musíme hrát. A poctivou a tvrdou prací jsme to otočili. Začali jsme najednou hrát úplně jiný hokej," uvedl Hovorka.

Ze hry svého celku v úvodních 40 minutách neměl vůbec dobrý pocit. "Asi jsme si mysleli, že to přijde samo a Kladno jednoduše porazíme, když jsme tady minule vyhráli 5:0," připomněl triumf ze 2. kola baráže. "Začali jsme laxně, nepřistoupili jsme k tomu dobře a podle toho vypadalo skóre i střely na bránu. Kladenští nás jasně válcovali," přiznal Hovorka.

On sám však z této šedi vyčníval, snažil se tlačit do zakončení, měl několik soubojů a potyček s domácími hráči. Bylo na něm patrné, že jeho srdce bojovníka odmítá rezignovat. "Jsou to emoce, hraje se o důležité body. Nejsem typ, co by se soubojům vyhýbal. A nevadí mi, když se na ledě přitvrdí. Mimo led můžeme být kamarádi, ale na ledě ne. Tam si nic nedarujeme," prohlásil Hovorka, jenž za Kladno v minulosti hrál.

Při klíčovém gólu na 4:3 pro Východočechy ukázal nefalšovanou radost. Navíc si vše mohl vychutnat přímo před sektorem, který byl vyhrazený fanouškům Pardubic. "Byly to velké emoce. Prohráváte 1:3, jste v zápase jasně slabší a pak to takhle otočíte... Obrovská vzpruha pro mužstvo. Není to o tom, že by pro mě zápasy s Kladnem byly nějak speciální, to bych mohl říct i o Chomutovu. Hokej měl každopádně grády i díky fanouškům obou týmů. Chci jim touto cestou poděkovat," vzkázal Hovorka.

Záchrana extraligy je pro tradiční klub velmi blízko. "Teoretická šance, že nakonec skončíme až třetí, tady pořád je, ale máme luxusní náskok. Jsem strašně šťastný, že jsme to zvládli. Všichni jsme poslední třetinu dřeli a makali za celý tým," ocenil spoluhráče Hovorka.

"Teď si užijeme tu trochu slávy a pozitivních emocí a od pondělí už se začneme připravovat na Chomutov, odkud si chceme odvézt tři body. Jsme tak blízko... Ale zároveň stále tak daleko. Musíme si hlavy nastavit tak, že ještě není hotovo, a v Chomutově prostě vyhrát," nabádal Hovorka.

Nabízí se otázka, jak by Pardubičtí dopadli v sezoně, kdyby podávali výkony jako v baráži, kde ztratili pouze tři body ze 24. "Hrajeme úplně jiný hokej. Přijde mi, že jsme si všichni sáhli do svědomí a začali jsme k tomu přistupovat úplně jinak. V extralize to tak nebylo," řekl Hovorka.

Stal se hrdinou zápasu, dlouho přitom vše směřovalo k tomu, že jím bude v dresu Kladna podruhé za sebou legendární Jaromír Jágr, který na jeden gól nahrál a další sám dal. "Věděl jsem, že když má Džegr formu, tak prostě dá gól i z pološance. Ani při jeho gólu to nebyla žádná velká příležitost, jenže to krásně trefil k tyči. A nebyla to náhoda, to je prostě umění. Má fazonu," ocenil Hovorka kladenskou modlu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články