Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kladenské hokejisty povede Vojta

Kladno - Novým hlavním trenérem hokejistů Kladna se stal Zdeněk Vojta. Dosavadní kouč Petr Tatíček bude spolu s Jiřím Kopeckým jeho asistentem. Vojtu dnes představil mužstvu před tréninkem Jaromír Jágr mladší, který vstoupil do vedení klubu místo svého otce. Uvedl to Deník.cz. "Na tu roli jsem přistoupil. Kdybych to nepřekonal, tak bych tady nezůstal," citoval Deník.cz Tatíčka, který v uplynulé sezoně převzal Kladno na začátku listopadu po rezignaci Otakara Vejvody staršího a dovedl tým ke třináctému místu a záchraně v extralize.

Osmačtyřicetiletý Vojta působil na lavičce Kladna v sezoně 2001/02 spolu s Miloslavem Hořavou a Milanem Skrbkem, v listopadu byl ale odvolán a ročník, v kterém Kladno sestoupilo, dotrénoval Jaromír Šindel s Kopeckým a Skrbkem. Vojta loni působil u mládeže v Chomutově, byl také trenérem Berouna či Liberce, vedl reprezentaci Chorvatska nebo lotyšský klub ASK/Ogre.

Kladno stále řeší svou budoucnost poté, co se rozhodl skončit v roli prezidenta Jaromír Jágr starší, který klub dlouhá léta vedl a finančně podporoval spolu se svým synem. Skončil i výkonný ředitel Milan Volf. Jaromír Jágr mladší se domluvil na spolupráci s magistrátem Kladna, aby se mohla extraliga v Kladně dále hrát.

Městská rada na základě právních podkladů bude o přeměně statutu oddílu na společnost s ručením omezeným jednat na svém řádném zasedání 21. června, ačkoliv se původně plánovalo dřívější mimořádné jednání. Klub má řídit s Jágrem mladším Otakar Černý mladší, který už v něm působil jako generální manažer, ale v prosinci 2009 v klubu skončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články