Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Voráček: Jarda to vzal v pohodě, Lev je skvělá příležitost

Praha - "Zahraju si KHL v Praze! Moc se na to těším, je to příležitost, která se nenaskýtá každý den," radoval se útočník Jakub Voráček z Philadelphie. Při výluce NHL dostal několik dalších nabídek, například od svého mládežnického Kladna, vybral si ale atraktivnější východní soutěž. Dnes se zařadil do tréninku.

"Na Kladně to nedopadlo, tak jsme začali jednat se Lvem. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Pokud bych šel do extraligy, hrál bych jedině za Kladno. Řekl jsem Džegrovi (Jágrovi), že mám nabídku od Lva a jak to vypadá na Kladně. Po nějaké době jsme se domluvili, že půjdu sem. Jarda to vzal v pohodě," vysvětlil.

Počítal s tím, že si Kladno nebude moci dovolit zajistit pojistky pro velké množství odchovanců. Voráček v červenci podepsal nový čtyřletý kontrakt s Philadelphií celkem na 17 milionů dolarů. Středeční zápas Kladna se Slavií v pražské O2 areně si nenechá ujít. "Pojedeme se podívat, máme čtyři lístky, tak půjdeme zafandit. Určitě se na to těším, bude super atmosféra," usmál se Voráček.

Působení v týmu Lva považuje za ideální. "Zázemí je výborné. Máme skvělou kabinu, kvalitní regeneraci," stihl si všimnout a je rád, že to má blízko. "Z Kladna to mám kousek. Neměl jsem problém zapadnout do týmu, znám patnáct kluků, je tu suprová parta," řekl útočník, který zná hodně spoluhráčů z národního týmu, v němž byl na zlatém MS v roce 2010 v Německu a nechyběl ani o rok později v Bratislavě, kde získal bronz.

Ve Philadelphii s ním počítají po odchodu Jaromíra Jágra do Dallasu do elitní formace s Claudem Girouxem a Scottem Hartnellem, ale možné odložení startu NHL bere jako realitu. "Nemrzí mě to. Pokud to nevyjde v prvním půl roce, vyjde to potom. Nyní jsem rád, že mohu hrát za Lev, a počkám, jak se to v zámoří vyvine. Philadelphie mi neuteče," uvedl.

Budoucnost výluky nezná. "My toho moc nechceme. Asi bychom i přistoupili na to, že půjdeme o pár procent dolů, ale jim (majitelům klubů) se to nelíbí, stojí si za svým. Oni říkají, že nám dávají spoustu peněz. Ale čí je to chyba? Když manažer nabídne nějaké peníze na deset let, tak je logické, že to člověk přijme. Opravdu nevím, na jak dlouho to bude," dodal Voráček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články