Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Teď nebo nikdy. Lev musí zvítězit, aby udržel naději na pohár

Praha – Jestli chtějí Gagarinův pohár, už musí jen vyhrávat. Lev Praha hostí v šestém utkání finálové série Metallurg Magnitogorsk a za stavu 2:3 mu nezbývá než zvítězit, aby udržel naději zisk Gagarinova poháru a vrátil rozuzlení play-off k sedmému duelu na led Metallurgu.    

Radující se hokejisté Lva Praha
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Máme teď před sebou jediný možný cíl. Vyhrát příští utkání a nemyslet na to, co by mohlo být dál. A my ho rozhodně chceme vyhrát," řekl asistent trenéra Václav Sýkora. Tým má podle něho dostatečnou psychickou sílu na to, aby se s nepříznivou situací dokázal vypořádat. "Já si myslím, že kluci to odhodlání mají, nedáme Magnitogorsku vůbec nic zadarmo," ujistil Sýkora. "Ten zápas v Praze bude zase vyhrocený a na ostří nože, protože my rozhodně nic nevzdáváme," doplnil český kouč.

Tématem předzápasové porady v kabině bude bezpochyby opět první útočná formace Metallurgu v čele s českým centrem Janem Kovářem. "Rozhodně chceme tuhle lajnu eliminovat. V sobotu bohužel nebyl Mozjakin přikrytý natěsno a dokázal toho využít, střílel pohotově bez přípravy u obou gólů. Ukazuje to velikost toho hráče, ale jen se potvrdilo, že těmto hráčům nesmíme dát ani metr, ale ani půl metru prostoru," zdůraznil Sýkora.

"Myslím, že sílu na obrat v sérii určitě máme. Už jsme ji ukázali několikrát v sezoně. Všichni víme, s čím se musíme vypořádat. A připravit se na to. Není nijak nemožné tohle otočit, už se to stalo několikrát. A Magnitogorsk není zase až takový tým, proti němuž by se nedalo hrát. Za těch pět zápasů to máme vyzkoušené. Nepřehrávali nás, ale my jim spoustu těch gólů dali našima chybama," řekl obránce Martin Ševc.

Zcela opačné myšlenky mají ale hokejisté ruského celku, který v minulosti vyhrál třikrát ruskou superligu, ale v KHL by se radoval poprvé. "Musíme odvést naprosté maximum toho, čeho jsme schopní. Znovu nám musí zachytat gólman a musíme využít naše příležitosti, jen tak máme šanci. Jsem ale přesvědčený, že to zvládneme," prohlásil útočník Kovář. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články