Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sýkora se vrací jako konzultant k hokejistům Dinama Minsk

Minsk - Hokejový trenér Marek Sýkora se v roli konzultanta vrací do Dinama Minsk, jež vedl v předchozích dvou sezonách v KHL. V běloruském klubu dnes kvůli špatným výsledkům skončil finský kouč Kari Heikkilä, který v dubnu Sýkoru na lavičce nahradil.

Marek Sýkora
zdroj: ISIFA

Třiašedesátiletý Sýkora ohlásil v březnu po vyřazení v osmifinále play-off s pozdějším šampionem Dynamem Moskva konec nejen v Minsku, ale i celé trenérské kariéry. Podle oficiálního webu Dinama by se měl do klubu v nejbližší době vrátit jako poradce v rozšířeném trenérském štábu.

"Podrobnosti domluvíme na místě v Minsku. Budu tam sledovat veškeré dění a pak se rozhodnu, co a jak dál. Hokej je moje velká láska, proto jsem na to přistoupil," řekl serveru iSport.cz Sýkora, jenž se zotavuje po květnové operaci kolena. Není vyloučeno, že se český odborník po čase znovu vrátí na lavičku. "Je to otevřené, možné je všechno," komentoval to Sýkora. 

Ten dnes opustil finský kouč běloruské reprezentace Heikkilä, jenž se tak stal prvním odvolaným trenérem v sezoně KHL. Minsk pod jeho vedením nasbíral v 16 zápasech 18 bodů a v tabulce Západní konference je třetí od konce se ztrátou čtyř bodů na play-off.

Heikkiläovým nástupcem se stane Alexandr Andrijevskij, jenž bude vykonávat funkci hlavního kouče minimálně do listopadové reprezentační přestávky. V ní vedení klubu definitivně trenérskou otázku uzavře.

V týmu, který je hlavní zásobárnou běloruské reprezentace, působí český obránce Lukáš Krajíček a útočníci Zbyněk Irgl s Liborem Pivkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články