Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Start KHL pražskému Lvu nevyšel. S Doněckem prohrál v prodloužení

Doněck - Hokejisté Lva Praha podlehli na úvod nové sezony Kontinentální ligy na ledě Donbassu Doněck 2:3 v prodloužení. Svěřenci kouče Václava Sýkory přitom vedli zásluhou gólů Calleho Ridderwalla a Michala Řepíka už 2:0, zápas ale nakonec rozhodl v čase 62:32 gól Maxima Jakucenja.

Brankář Lva Praha Petri Vehanen
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

Pražané začali dobře a již ve druhé minutě mohl otevřít skóre Sekáč, ale nedal. Stejně dopadl na druhé straně i český útočník Kašpar. Na konci šesté minuty se domácí provinili proti pravidlům a přesně ve chvíli, kdy se potrestaný Piganovič vracel na led, tečoval Ridderwall Němcovu ránu mimo dosah slovenského gólmana domácích Laca.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Doněck - Lev Praha

Zvýšit mohl Řepík, ze slibné pozice však minul. Stav poté zůstal až do přestávky stejný, i díky Vehanenovi, jenž se vyznamenal proti Běluchinovi. Řepík se pak přece jen dočkal ve 25. minutě a navýšil vedení hostů. Doněck kontroval v polovině základní hrací doby, kdy vše před sebou včetně Vehanena propálil v přesilovce pět na tři od modré čáry Wilson.

Václav Sýkora:

"Pro nás to byl první zápas a bylo znát, že jsme nervózní. Potom, co jsme vstřelili gól, jsme se výrazně zlepšili a zaslouženě vedli 2:0. Z naší strany to byl zápas o dvou polovinách - první dobrá a druhá špatná. Za stavu 2:0 jsme se nechali dvakrát zbytečně vyloučit, soupeř snížil a hodně se zvedl a nakonec zápas otočil."

Další dvě oslabení Lev přežil bez úhony, stejně tak i příležitost Laineho zkraje třetího dějství, ve 49. minutě už ale Robitaille vyrovnal. V závěru mohl strhnout výhru na stranu Pražanů Birner, po vyloučení Podhradského necelou minutu před koncem také Azevedo, ale nakonec muselo rozhodnout až prodloužení. V něm Lev nezužitkoval zbytek početní výhody, bod navíc pak domácím zařídil přesnou ranou do horního růžku Vehanenovy branky Jakucenja.

HC Donbass Doněck - HC Lev Praha 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Wilson (Podhradský, Jakucenja), 49. Robitaille (Kašpar), 63. Jakucenja (Laine) - 8. Ridderwall (Němec), 25. Řepík (Vrána). Rozhodčí: Gusev, Soin - Majtak, Pronskich. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:0. Diváci: 3915.

Doněck: Laco - Piganovič, Kolář, Wilson, Podhradský, Razin, Bartulis, Silnickij - Pettersson, Wirtanen, Laine - Jakucenja, Běluchin, Dadonov - Kašpar, Robitaille, Kagarlickij - Blagoj, Varlamov, Šalimov. Trenér: Andrej Nazarov.

Lev: Vehanen - Oystrick, Nakládal, Ševc, Humphries, Mikuš, Němec, Gragnani - Danielsson, Kapanen, Azevedo - Birner, Vrána, Řepík - Novotný, Christensen, Ridderwall - Sekáč, Zackrisson, Thörnberg - Cingel. Trenér: Václav Sýkora.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články