Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Posily HC Lev Němec a Mojžíš se těší do Prahy a chtějí do play-off

Stockholm – Pražský klub Kontinentální hokejové ligy HC Lev dál buduje kádr pro první sezonu. Nově získal české reprezentační obránce Ondřeje Němce a Tomáše Mojžíše, které láká především možnost zahrát si jednu z nejkvalitnějších hokejových soutěží světa přímo v Praze.

"Měl jsem touhu se s českým týmem prosadit v KHL. Dali mi dobré podmínky a bude dobrý mančaft. Když jsem se rozhodoval, tak první slovo měla rodina. Po dvou letech strávených v Čerepovci jsem je chtěl mít trošku blíž, takhle je budu mít pořád u sebe," řekl Němec, který se těší, že bude více s manželkou a dvouletým synem Adamem.

Osmadvacetiletý zadák před uzavřením smlouvy mluvil nejen s vedením Lva, ale i s trenéry Josefem Jandačem a Jiřím Kalousem. "Vím, jak oba pracují, oba mě trénovali. Hra bude mít smysl a systém, tohle mě také přesvědčilo," navázal bývalý hráč Vsetína či Karlových Varů. "Těším se, že budeme s českým mančaftem porážet ruské."

O dva roky starší Mojžíš také bral v potaz, že bude s rodinou i s ročním synem Jakubem konečně doma. "Máme malého kluka, bude to jednodušší. Je mi třicet a v Čechách jsem ještě nikdy nehrál," prohlásil Mojžíš. Po odchodu z juniorky Pardubic působil v zámořských juniorských i nižších soutěžích, v NHL nastoupil do 17 utkání za Vancouver, St. Louis a Minnesotu. Hrál také v Novosibirsku, Dinamu Minsk a v uplynulé sezoně v TPS Turku. "Těším se, jsem zvědavý, jak to bude vypadat," doplnil Mojžíš.

Už v Popradu podle něj ukázal Lev, že se projekt KHL může po roce na Slovensku dobře uchytit i v Čechách. "Doufám, že to bude ještě lepší v Praze. Určitě se finančně nemůžeme srovnávat s Ruskem, ale na tom nezáleží. Když budeme hrát dobře jako mužstvo, tak se vždycky někam dostaneme," věří Mojžíš v šance na postup do play-off.

Klub už potvrdil také příchody brankáře Tomáše Pöpperleho, obránce Jiřího Hunkese a útočníků Jakuba Klepiše, Juraje Mikúše, Marcela Hossy. Další posilou bude Tomáš Surový.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články