Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Omsk zlomil odpor Lva ve třetí třetině

Omsk (Rusko) - Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize na ledě Omsku 0:4, když inkasovali tři branky v poslední třetině. Nováček soutěže byl na ledě lídra Východní konference střelecky aktivnější, ale nedokázal najít recept na pozorně chytajícího brankáře Karriho Rämöa, který udržel čtvrtou nulu v sezoně a pomohl Avangardu k páté výhře za sebou.

Pražský tým se na Sibiři představil v brance s Pöpperlem, který hned v úvodu potvrdil stejně jako jeho finský protějšek, že je dobře připraven. Do první větší šance se dostal Lev zásluhou Karamnova, finský gólman ale jeho příležitost v 6. minutě zlikvidoval.

Vzápětí se Avangard dostal do vedení, když skóre otevřel Frolov, jenž potrestal chybu v rozehrávce hostů. Pražané se snažili vyrovnat, kapitán Novotný však Rämeho v 17. minutě překonat nedokázal. Lev byl v první i druhé třetině střelecky aktivnější, narážel však na finskou zeď v brance Omsku.

Vyrovnat mohl Cipulis nebo Řepík, ale neuspěli, stejně jako Krejčík. Obrana Omsku za zády s Rämöem vše přestála a na začátku třetí třetiny překonal Pöpperleho bekhendovou střelou Pěrežogin, který tak přiblížil Avangard výhře. V přesilovce poté zkoušel připravit brankářskou hvězdu domácích o čisté konto Němec, gól ale nedal.

Produktivita domácích byla mnohem lepší, což v 50. minutě potvrdil Mozer. Čtyři minuty před koncem se trenér Sýkora rozhodl při hře čtyři na čtyři riskovat bez brankáře, následně navíc hrál Lev přesilovku. Snížit se mu ale nepodařilo, naopak Záborský vstřelil čtvrtou branku. Závěr duelu poznamenala další vyloučení i šarvátka po jeho skončení, na výhře domácích to ale nic nezměnilo.

Avangard Omsk - Lev Praha 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)Branky a nahrávky: 7. Frolov (D. Sjomin), 41. Pěrežogin (Frolov), 50. Mozer (Piganovič), 58. Záborský (Pujacs, Frolov). Rozhodčí: Zacharov, Kulakov - Otmachov, Koposov. Vyloučení: 6:4, navíc Lepistö, Hunkes (oba Lev) oba 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 7230.Omsk: Rämö - Pujacs, Salmela, Bělov, Valentěnko, Pivcakin, Piganovič, Kalašnikov - Pěrežogin, D. Sjomin, Frolov - Volkov, Kuparinen, Záborský - Kalinin, Kurjanov, Ivanov - Nestěrov, Taratuchin, Pěrvušin - Mozer. Trenér: Petri Matikainen.Lev Praha: Pöpperle - Nakládal, Krejčík, Němec, Lepistö, Hunkes, Mikuš, Oystrick, Porseland - Klepiš, Vrána, T. Rachůnek - Řepík, Novotný, Gynge - Hossa, Karamnov, Surový - Cipulis, Cingel, Birner. Trenér: Václav Sýkora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články