Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Nová posila Lva Žerděv: Nabídli mi víc než Doněck

Moskva - Čerstvou posilu hokejistů Lva Nikolaje Žerděva překvapilo, že se ho před dvěma týdny rozhodl zbavit Atlant Mytišči, i když dohrával již minulou sezonu KHL na hostování v Kazani. O dvojnásobného mistra světa s bohatými zkušenostmi z NHL pak usiloval také Donbass Doněck, ale nabídka českého klubu byla podle ruského útočníka lepší.

Nikolaj Žerděv v dresu Atlantu Mytišči
zdroj: ČTK autor: Imago sportfotodienst

"Já se věnoval individuální přípravě ve Španělsku, nabídky řešil můj agent Jurij Nikolajev. Donbass o mě projevil zájem, ale podmínky od Lva byly nakonec lepší," řekl Žerděv listu Izvestija s tím, že konkrétní být nemůže.

Osmadvacetiletý hráč počítal s tím, že novou sezonu zahájí opět v Atlantu, za který nastupoval od svého návratu z NHL v roce 2011 a předtím i v ročníku 2009/10. Vedení klubu však podle ruských médií usoudilo, že jeho výkony neodpovídají tomu, že patří k nejlépe placeným hokejistům v KHL, a chtělo, aby souhlasil se snížením platu. To Žerděv odmítl a zástupci Atlantu s ním rozvázali smlouvu.

"Nevím, proč se tak rozhodli," uvedl Žerděv, jenž v 39 zápasech v dresu Atlantu v minulém ročníku nasbíral 13 gólů a 24 asistencí.

Bývalý útočník Columbusu, New Yorku Rangers a Philadelphie podepsal se Lvem roční smlouvu. "Od 31. července mě čeká s týmem soustředění ve Finsku, kde se konečně seznámím i s trenérem Sýkorou," řekl rodák z Kyjeva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články