Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Němec: Výhru jsme potřebovali, teď ji musíme potvrdit

Praha - Měsíční čekání hokejistů Lva Praha na výhru skončilo. Nováček Kontinentální ligy porazil Chabarovsk 5:2, obránce Ondřej Němec si ale dobře uvědomuje, že pražský klub musí zisk tří bodů potvrdit i v příštích zápasech. Ideální by prý bylo, aby dnes Lev porazil Novosibirsk a v sobotu v prestižním exfederálním derby Slovan Bratislava.

Lev je i přes sérii osmi předešlých porážek v tabulce Západní konference devátý, od postupu do play-off jej dělí jen bod. Navíc mají Pražané odehráno o dva zápasy méně než osmý Čechov. "Zaplať pánbůh, že jsme měli dobrou sérii ze začátku a body nějak nahnali. Je to ale zbytečné, mohli jsme být v klidných vodách a teď se musíme drápat nahoru. Myslím si ale, že silné mužstvo na to máme dost a že se nahoru dostaneme," řekl Němec.

Proti Chabarovsku si Pražané cestu za tříbodovým ziskem zkomplikovali v závěru první třetiny, kdy dvakrát inkasovali. "To je náš problém od začátku sezony. První a poslední minuta každé třetiny. Tam máme slušně řečeno nepořádek, už jsme možná hlavou v kabině. Zbytečně jsme si to zkomplikovali."

Ondřej Němec: "Čekali jsme na to dlouho a o to více jsme si to užili. Už jsme to potřebovali zvednout, nakopnout, vrátit se na vítěznou vlnu. Teď to ale musíme potvrdit. V dalších zápasech musíme hrát stejně a do pauzy ještě nějaké body získat."

Lev ale neprohrával dlouho, hned po 54 sekundách druhé části vyrovnal Tomáš Surový. Zabral hlasitý přestávkový projev trenéra Jiřího Kalouse. "Museli jsme se nakopnout. Tohle je mužstvo, které musíme porážet," řekl Němec, který věří, že se tým bez problémů vyrovná s krátkou pauzou před dalším zápasem. S Novosibirskem hraje nováček KHL už večer. "Energie nám musí vydržet, nic jiného nám nezbývá. Po výhře se vždy lépe usíná. Musíme na ně vletět a získat opět tři body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články