Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Magnitogorsk smetl Lva díky gólům ve druhé třetině

Magnitogorsk (Rusko) - Hokejisté Lva Praha prohráli v desátém zápase v Kontinentální lize na ledě Metallurgu Magnitogorsk vysoko 1:6. Domácí o výhře rozhodli ve druhé třetině, v níž překonali brankáře Tomáše Pöpperleho hned pětkrát. Čtyřikrát se přitom prosadili v početní výhodě.

Metallurg v sestavě s nejlepším hráčem uplynulé sezony NHL Jevgenijem Malkinem se dostal do vedení v 6. minutě, kdy byl na konci kombinace elitní formace domácích Denis Platonov. Lev ale dokázal ještě v první třetině vyrovnat, postaral se o to Jakub Klepiš.

Ve druhé části však domácí dominovali. K jasné výhře a zisku tří bodů jim pomohlo vyloučení Tomáše Rachůnka na dvě plus dvě minuty. Metallurg oba tresty využil a po gólech Sergeje Mozjakina a Viktora Antipina vedl už 3:1. Devětadvacet sekund po brance beka ruského celku se navíc opět trefil Dmitrij Kazionov a o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

Kouč Josef Jandač si následně vzal oddechový čas, přesto jeho tým ještě dvakrát ve druhé třetině inkasoval. A v obou případech v oslabení. Na 6:1 zvýšil 34 sekund před odchodem do kabin Malkin, který si tak připsal premiérovou branku v letošní sezoně KHL.

Další gól už domácí hokejisté nepřidali - i proto, že Pöpperle, před duelem podle statistik nejlepší brankář KHL, předvedl několik výborných zákroků. Nováček soutěže a lídr Západní konference Lev si připsal v desátém zápase třetí prohru.

"V první třetině jsme ještě hráli slušně, na začátku druhé části jsme byli dvakrát vyloučení a dostali jsme z toho dva góly. Třetí pak hned po vhazování. Pak se soupeř dostal na koně a my už jsme mu nestačili. Na ledě byl jen jeden tým," uvedl kouč Jandač. "Magnitogorsk byl dnes o hodně rychlejší a my jsme špatně hráli v oslabeních," doplnil.

Průcha odstartoval sedmigólovou kanonádu Petrohradu proti Ufě

Útočník Petr Průcha vstřelil první gól Petrohradu, který deklasoval 7:2 Ufu. Svěřenec trenéra Miloše Říhy si kromě druhé branky v sezoně připsal také asistenci u trefy Dmitrije Kalinina.

Václav Nedorost byl jediným úspěšným exekutorem v penaltovém rozstřelu, který rozhodl zápas mezi Nižným Novgorodem a Doněckem. Český útočník navíc pomohl hostům z Ukrajiny k vítězství 4:3 jednou asistencí, jeho spoluhráč Lukáš Kašpar zaznamenal přihrávky dvě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články