Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lva posílí Krejčík ze Slavie, další na řadě je Chára

Praha - Novou posilou hokejistů Lva Praha se stal reprezentační obránce Jakub Krejčík. Do týmu nováčka Kontinentální ligy přichází jednadvacetiletý bek z extraligové Slavie. Aktuálně vedoucí tým Západní konference KHL dolaďuje dohodu o spolupráci se slovenským obráncem Zdenem Chárou z Bostonu, jehož příchod do Lva potvrdil už i agent vítěze Stanleyova poháru z loňského roku.

"Má tam kamarády, je to pár hodin od jeho domova na Slovensku a také skvělé hokejové město," řekl deníku USA Today Chárův agent Matt Keator. S 206 centimetry nejvyšší hráč NHL se vrátí do známého prostředí, protože v pražské Tipsport Aréně působil před odchodem do zámoří v dresu Sparty. Vedení Lva ve snaze vyztužit defenzivu získalo již před pár dny také Martina Škoulu z Omsku a nově i Krejčíka.

"O Krejčíka jsme měli velký zájem. Hledali jsme jednak kvalitního obránce, jednak hráče, který je mladý a perspektivní. Jakub představy splňuje. Má předpoklady být mezi šesti beky základní sestavy," uvedl generální manažer Lva Normunds Sejejs. Krejčík ještě nastoupil za Slavii v Liberci, ve středu by se měl poprvé hlásit na tréninku Lva. "Navíc reglement KHL ukládá každému klubu povinnost mít v kádru určitý počet mladých hráčů. Příchod Krejčíka je pro nás výhodný i v tomto směru," doplnil Sejejs.

Krejčík poprvé naskočil do extraligy v sezoně 2010/11 a v jejím závěru o sobě dal výrazně vědět během vyřazovacích bojů. V dalším ročníku nejvyšší soutěže už se stal jedním z pilířů obrany mužstva vedeného Vladimírem Růžičkou. Spolehlivé výkony vynesly Krejčíkovi rovněž pozvánku do reprezentace. Na kontě má již 14 startů v národním týmu, přičemž pět z nich zaznamenal na letošním světovém šampionátu ve Finsku a Švédsku, kde přispěl k zisku bronzových medailí.

Je nám líto, video expirovalo.
Angažmá Cháry ve Lvu je na spadnutí
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články