Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lev začne čtvrtfinále doma proti Doněcku, Dynamo Moskva neobhájí titul

Moskva - Dynamo Moskva nevybojuje třetí Gagarinův pohár v řadě. V sedmém utkání s Jaroslavlí prohrálo 1:5 a jeho vyřazení v osmifinále zároveň rozhodlo o tom, že Lev Praha začne čtvrtfinálovou sérii doma. V Tipsport areně se postaví Donbassu Doněck, který zdolal v osmifinálové sérii Dinamo Rigu.

Zklamaní hráči Dynama Moskva
zdroj: Xinhua/Sipa USA

Soupeřem českého klubu ve čtvrtfinále bude ukrajinský Donbass Doněck, který v rozhodujícím sedmém osmifinále v Bratislavě porazil Rigu 3:1 a zvítězil tak 4:3 na zápasy. Hráči Lva zvládli své osmifinále proti Medveščaku Záhřeb ve čtyřech zápasech a na dalšího soupeře v play-off čekají od 11. března. V této sezoně hrál Lev s Doněckem v základní části soutěže vyrovnaně 1:1. V září v Doněcku prohrál 2:3 v prodloužení, v únoru pak doma Pražané vyhráli 4:1.

Doněcký Donbass se třemi Čechy - obráncem Janem Kolářem a útočníky Lukášem Kašparem a Václavem Nedorostem - překonal gólmana Rigy Jakuba Sedláčka třikrát. V hale bratislavského Slovanu se hrálo kvůli napjaté politické situaci na Ukrajině.

Zato Dynamu s Čechy Filipem Novákem a Markem Kvapilem osmifinále vůbec nevyšlo. Po vítězství v základní část ligy vedli dvojnásobní ligoví šampioni v sérii s Jaroslavlí 2:0 na zápasy a pak ještě 3:2, jenže v sobotu odjeli z Jaroslavle s debaklem 0:6 a dnes rozhodující zápas na domácím ledě prohráli 1:5.

Osmifinále play-off Kontinentální hokejové ligy

Západní konference - 7. zápasy:
Dynamo Moskva - Jaroslavl 1:5, konečný stav série 3:4
Doněck - Riga 3:1 (hráno v Bratislavě) konečný stav série 4:3.

Čtvrtfinálové dvojice (od čtvrtka 20. března):
Petrohrad - Jaroslavl, Lev Praha - Doněck.  

Čtvrtfinále Poháru naděje

Západní konference - 3. zápasy:
Čerepovec - Viťaz Podolsk 2:3 v prodl., stav série 2:1
Atlant Mytišči - Dinamo Minsk 1:2 v prodl., konečný stav série 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články