Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lev v KHL pojedenácté za sebou bodoval, Čerepovec udolal 3:1

Praha – Hokejisté Lva Praha prodloužili svou bodovou sérii v KHL už na jedenáct zápasů. Po vítězství 3:1 nad Čerepovcem se posunuli v Západní konferenci už na páté místo. V 56. minutě rozhodl švédský útočník Calle Ridderwall, výsledek potvrdil v power play jeho krajan Martin Thörnberg. Lev tak oplatil Severstalu prohru 1:2 z konce října.

Radost hokejistů Lva Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Čerpovec nastoupil bez obou českých krajánků. Obránce Čáslava nebyl vůbec na soupisce a gólman Štěpánek zůstal jen lavičce. Proti svým spoluhráčům z minulé sezony jednička Severstalu nenastoupila a do branky se postavil Kasutin. "Chytal jsem 25 zápasů v řadě a trenér mi už před tripem naznačil, že jeden zápas vynechám," řekl Štěpánek. V dresu hostu se ale představil kontroverzní Rus Žerděv, který v létě přišel do Lva, ale ještě v přípravě tým opustil.

V úvodu se hrálo dlouho bez šancí a až v deváté minutě prověřil Kasutina Klepiš. Severstal zahrozil ve 14. minutě, ale Vehanen vytěsnil Berdnikovův pokus. Další minuty patřily domácím, kteří stupňovali nápor. V přesilovce minul Sekáč, už při plném počtu hráčů na ledě trefil Ridderwall zadovkou bekhendem pravou tyč a těsně před pauzou nedotáhl blafák osamocený Azevedo.

Další šance otevřít skóre měl Lev před polovinou utkání. Nejdříve trefil ve 28. minutě v přesilovce Jaakola horní tyč. Lev pokračoval i v další početní výhodě v tlaku, ale měl také štěstí, protože po nenápadné akci Stoljarova pomohla Vehanenovi tyč. Nakonec se radoval z gólu ve 36. minutě Severstal, když ujel Gimbatov a zamířil přesně mezi Vehanenovy betony.

Vzápětí mohl odpovědět Ševc, který předtím při vedoucí brance hostů v souboji ve středním pásmu nešťastně upadl. Přesně dvě minuty před druhou přestávkou se Lev dočkal vyrovnání. Thörnberg vypálil od pravého mantinelu, Kasutin vyrazil puk nalevo k Vránovi, který zamířil do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lev Praha - Čerepovec

V třetí části čekaly necelé tři tisíce diváků v Tipsport aréně dlouho na šance, oba týmy hrály především ze zabezpečené obrany. V 56. minutě se ale Lev dočkal vítězné trefy. Ševc projel do útočného pásma, vypálil a z dorážky skóroval Ridderwall. V závěru ještě pojistil výhru do prázdné branky Thörnberg.

"Severstal hrál velice dobře v defenzivě, takže jsme se nemohli dostat před brankoviště do dobrých střeleckých příležitostí. Byl to pro nás velice těžký zápas. Udělali jsme po druhé třetině změny. Jsem rád, že jsme našli cestu k vítězství a získali tři body," uvedl trenér Lva Kari Jalonen. "V hokeji se musí hrát šedesát minut a ne padesát. Dokud to naši hráči nepochopí, tak budeme prohrávat. Nedotahujeme dobře rozehrané zápasy. Musíme se dát dohromady a začít vyhrávat," doplnil kouč Čerepovce Igor Petrov.

Lev Praha - Severstal Čerepovec 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 38. Vrána (Thörnberg, Ševc), 56. Ridderwall (Ševc), 59. Thörnberg (Novotný, Němec) - 36. Gimbatov (Černov). Rozhodčí: Vasiljev, Baluška - Morozov, Putilin. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 2 900.

Lev Praha: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Gragnani - Ullström, Azevedo, Novotný - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Klepiš, Vrána, Ridderwall - Řepík, Cingel, Birner. Trenér: Kari Jalonen.

Čerepovec: Kasutin - Guskov, Andersen, Popov, Kiselevič, Stasenko, Jevsejenkov - Nikoncev, Berdnikov, Videll - Stoljarov, Antipov, Žerděv - Kazakovcev, Kovyršin, Bučněvič - Bumagin, Černov, Gimbatov. Trenér: Igor Petrov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články