Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lev udolal nejhorší tým soutěže hubeným výsledkem 1:0

Praha – Jen těsně udolali hokejisté pražského Lva nejhorší tým celé KHL, Jekatěrinburg. Nakonec jim k vítězství stačil jediný gól Erica Christensena z přesilové hry. Tomáš Pöpperle tak popáté v sezoně udržel čisté konto. V sestavě Pražanů už chyběli hráči z NHL: obránce Chára a útočník Voráček. Naopak poprvé nastoupil bek Nakládal, který do Lva přišel o vánočních svátcích, a hrál již i uzdravený kapitán Novotný.

Hokejisté Lva
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Pražané si proti nejhoršímu týmu soutěže vytvořili na začátku mírnou převahu, překonat brankáře Holta se jim ale nedařilo. Ve 4. minutě Danielssonova střela skončila na boční tyčce. Hosté se osmělili až v první přesilové hře, se střelou Špirka si ale Pöpperle poradil.

Hned několik ošemetných situací před brankou Lva bylo v další početní výhodě Jekatěrinburgu, Pöpperle ale vše se štěstím vyřešil. Na začátku druhé třetiny Pražané měli 45 sekund výhodu přesilové hry pět na tři, kterou sice nevyužili, ale po jejím skončení v klasické výhodě Christensen otevřel skóre.

Z dalších šancí ale domácí gól nepřidali a poté měli možnosti vyrovnat hosté. Blízko k tomu byl ve 28. minutě Špirko, ale v gólové šanci neuspěl stejně jako následně na druhé straně Novotný. Nejtěsnější vedení udržel nováček soutěže i ve třetí třetině, Pöpperle i Holt byli pozorní.

Lev Praha - Avtomobilist Jekatěrinburg 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)Branka a nahrávky: 22. Christensen (Danielsson, Klepiš). Rozhodčí: Vasiljev, Odinš - Aljušin, Ivanov. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 4085.

Lev Praha: Pöpperle - Nakládal, Němec, Krejčík, Mikuš, Porseland, Mojžíš, Hunkes - Hossa, Christensen, Danielsson - Klepiš, Vrána, T. Rachůnek - Řepík, Novotný, Surový - Cipulis, Karamnov, J. Svoboda. Trenér: Václav Sýkora.

Jekatěrinburg: Holt - Juksejev, Mezei, Sokolov, Rybnickij, Kurbatov, Sazonov, Stupin, Trjamkin - Lapenkov, Krjukov, Malychin - Simakov, Špirko, Makejev - Stěpanov, Čisťjakov, Gimatov - A. Strelcov, V. Strelcov, Pronin. Trenér: Igor Ulanov. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články