Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Lev si vyšlápl na Kovářův Jekatěrinburg

Praha – Sedm zápasů neporažení hokejisté Jekatěrinburgu narazili v Praze. V utkání Kontinentální ligy zvítězil Lev nad Avtomobilistem 3:2 v prodloužení a připsal si na své konto dva body. Duel rozhodl gól Martina Ševce v přesilové hře 41 sekund před koncem nastavení. V dresu hostů převedl spolehlivý výkon brankář Jakub Kovář. 

Hokejisté Lva
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Lev vstoupil do prvního utkání po reprezentační přestávce opatrně, zřejmě i kvůli respektu z posledních výsledků soupeře. Kováře v brance Avtomobilistu poprvé ohrozil až v 7. minutě Pacovský, neprosadil se stejně jako následně Novotný. Hned z protiútoku zahrozil i Jekatěrinburg a Antonov trefil tyč.

Skóre se poprvé změnilo v 18. minutě, kdy si O'Byrne najel na Ridderwallovu přihrávku a z ideální pozice prostřelil Kováře. Hosté pak byli lepším týmem, vyrovnat mohl Děmagin nebo Stewart, ale podařilo se to až ve 25. minutě aktivnímu Děmaginovi. Nerozhodný stav mohli změnit Jemelejen nebo Sekáč, podařilo se to až ve 37. minutě Klepišovi, který pohotovou dorážkou zakončil Novotného akci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lev Praha - Jekatěrinburg

Jekatěrinburg se poté tlačil do útoku, snažil se vyrovnat. Brankář Vehanen byl ale stejně jako Kovář pozorný. Při Lepisteho vyloučení mohl náskok Lva zvýšit Klepiš nebo Zacrinsson, ani jeden z nich však oporu Avtomobilistu nepřelstil. A domácí toho nakonec litovali. V 58. minutě se totiž po zaváhání hráčů Lva v obranném pásmu podruhé prosadil Děmagin a vynutil si prodloužení.

Lev tak počtvrté za sebou nedokázal doma naplno bodovat, nakonec ale získal alespoň dva body. O výhře Pražanů rozhodl v přesilovce obránce Ševc.

Lev Praha - Jekatěrinburg 3:2 v prodloužení (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 18. O'Byrne (Ridderwall, Pacovský), 37. Klepiš (Mäenpää), 65. Ševc - 25. Děmagin (Simakov, Jemelejev), 58. Děmagin (Malychin). Rozhodčí: Bondar, Olenin - Zacharenkov, Pavlov. Vyloučení: 2:3, navíc Lepistö (Jekatěrinburg) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4803.

Lev Praha: Vehanen - Mäenpää, Ševc, O'Byrne, Jaakola, Němec, Oystrick, Mikuš - Klepiš, Azevedo, Novotný - Řepík, Vrána, Birner - Thörnberg, Zacrinsson, Sekáč - Pacovský, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.

Jekatěrinburg: Jakub Kovář - Lepistö, Viklund, Megalinskij, Antonov, Trjamkin, Gusev, Jegin, Postnikov - Lazarev, Malychin, Černov - Simakov, Jemelejev, Děmagin - Stewart, Lewandowski, Krikunov - Deveaux, Strelcov, Golyšev. Trenér: Anatolij Jemelin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články