Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lev se pokusí odčinit porážku, čeká ho Jugra

Praha – Hokejisté Lva Praha zakončí druhou třízápasovou domácí sérii v Kontinentální lize pondělním duelem s Jugrou Chanty-Mansijsk a po sobotní prohře s Barysem Astana se budou snažit navázat na předchozí šňůru pěti vítězství. Jugra, jejíž barvy hájí český obránce Marek Trončinský, je aktuálně s pouhými třemi body nejhorším týmem soutěže.

Lev si v osmi zápasech KHL připsal šest výher a je v čele Západní konference se 17 body. Jugra ze sedmi utkání vyhrála jediné, když před týdnem doma porazila Kazaň.Trenér Josef Jandač se ale rozdílnou bilancí nezabývá. "Já očekávám lepší výkon než v sobotu proti Astaně a hlavně lepší vstup do utkání," řekl Jandač, jehož svěřenci s Barysem po první třetině prohrávali 1:3.

Kapitán Lva Jiří Novotný varoval, že v Kontinentální lize nejsou slabí soupeři. Jugra hraje KHL třetí sezonu a v obou dosavadních ročnících nechyběla v play-off. "Jejich tým se moc nezměnil. Udělal play-off, takže svou kvalitu má. My musíme hrát organizovaně a chytit začátek tak, abychom jim vnutili svou hru. Je špatné, že přijede soupeř a vnutí nám on svoji na našem ledě," prohlásil Novotný. Jugra má po letním příchodu Trončinského z Liberce poprvé v kádru české zastoupení.

Lev se musí obejít delší dobu bez beka Tomáše Mojžíše a útočníka Ľuboše Bartečka. Mojžíš, který hrál naposledy před týdnem v Čerepovci, má zlomenou kůstku v ruce a bude mimo hru zhruba tři týdny. Bartečko má potíže s ramenem, chyběl v sestavě v sobotu proti Astaně a jeho absence by měla být kratší. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články