Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lev prohrál s CSKA Moskva 1:3 a je blízko vyřazení

Praha - Hokejisté Lva Praha prohráli ve třetím osmifinálovém zápase play off Kontinentální ligy s CSKA Moskva 1:3 a jsou blízko vyřazení. Český klub sice vedl po trefě Jiřího Novotného, ale ve 29. minutě otočili stav během 39 vteřin Igor Ožiganov a Patrick Davis, ve třetí třetině pojistil výhru Nikolaj Prochorkin. Za stavu 0:3 na zápasy pokračuje série v pondělí od 19:00 opět v pražské Tipsport Areně.

Lev Praha - CSKA Moskva
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Lev se v úvodu bránil při vyloučení Surového, které ale přerušil faulem Kvaša, ale střelecké pokusy gólman Lva Pöpperle i jeho protějšek Staňa pochytali. Pražané postupem času získávali převahu, ale jejich tlak vedení nepřinesl. Český klub se pak ubránil i při trestu kapitána Novotného. V největší šanci aktivních domácích se ocitl v 18. minutě Surový, ale fauloval jej Igor Radulov.

Po 46 vteřinách druhé dějství už Lev slavil vedení, když po Oystrickově přihrávce zakončoval Novotný u pravé tyče do odkryté branky. Domácí se pak museli bránit při trestu Němce a šanci měl po skončení přesilovky Širokov, ale Pöpperleho nadvakrát nepřekonal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lev Praha - CSKA Moskva

CSKA pak po vyloučeních Novotného a Mäenpääho hrál 32 sekund v pěti proti třem, což sice nezužitkoval, ale v pokračující výhodě vyrovnal střelou k levé tyči Ožiganov. A za 39 vteřin slavný klub z Moskvy otočil stav, když hosté přečíslili defenzívu Lva a po Skruktsově přihrávce se trefil Davis.

Vyrovnat mohl Surový, ale jeho zakončení zblízka vychytal Staňa. Na přelomu druhé a třetí třetiny hrál Lev po vyloučeních Davise na pět minut a do konce utkání a Širokova na dvě plus dvě minuty osm minut v přesilovce včetně 56 sekund v pěti proti třem. Jenže na vyrovnání nedosáhl ani po největších šancích Němce, Novotného, Surového či Danielssona.

Hosté drželi těsný náskok a byli nebezpeční i dopředu. Pöpperle zlikvidoval průnik Širokova a pak i další jeho pokus. V 53. minutě už ale proti střele Prochorkina po přečíslení CSKA neměl šanci. Stav už nezměnila ani přesilovka Lva v závěru podpořená power play.

"V sérii play-off je každé utkání důležité, tak nechci říkat, že to dnešní bylo zlomové, ale určitě by byl pro nás lepší stav 1:2 než 0:3. Ale konec série ještě není," řekl na tiskové konferenci po utkání trenér Lva Václav Sýkora.

"Chtěl bych ale kluky pochválit, že jsme vstoupili do zápasu tak, jak jsme si řekli, a byli jsme hodně aktivní. Dostali jsme se do vedení 1:0. Pak jsme bránili oslabení tří proti pěti, ale následně ve čtyřech proti pěti jsme inkasovali vyrovnávací gól a přišlo přetočení výsledku soupeřem v krátké době. To byl důležitý moment zápasu," navázal Sýkora.

Dalším klíčovým okamžikem pod něj bylo, že jeho tým nevyužil své přesilovky. Především na přelomu druhé a třetí třetiny. "Měli jsme toho využít a minimálně srovnat. CSKA je velice zkušené mužstvo a vedení 2:1 si hlídalo," uvedl Sýkora.

Igor Ožiganov z CSKA Moskva (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z prvního gólu
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Hosté podle kouče Lva hráli výborně ve středním pásmu a jeho svěřenci se těžko dostávali do útoků. "Už jsme si nedokázali vytvořit tolik brankových příležitostí. Ty byly třetím faktorem, proč jsme dneska prohráli. Hlavně ve druhé třetině jsme měli dost šancí, abychom výsledek posunuli na naši stranu," doplnil Sýkora. "Přesto chci hráčům poděkovat, protože jsem u nich cítil velkou vůli dosáhnout na vítězství, a věřím, že i v zítřejším zápase budou chtít sérii prodloužit."

Kouč CSKA Vjačeslav Bucajev byl rád, že po vyrovnaných zápasech vede jeho tým už 3:0. "Jsme blízko postupu, ale to neznamená, že příští zápas bude jednoduchý. Musím pochválit hráče především za to, že na konci druhé a na začátku třetí třetiny se ubránili osm minut v oslabení. Mužstvo ukázalo svůj charakter," prohlásil Bucajev.

Slovan Bratislava také prohrál s týmem z Moskvy potřetí v řadě

I ve třetím utkání osmifinálové série mezi bratislavským Slovanem a moskevským Dynamem se střelecky prosadil český útočník Dynama Jakub Petružálek. Jeden gól přidal i jeho spoluhráč Marek Kvapil a moskevský tým tak může díky výhře 4:2 ukončit sérii již v pondělním čtvrtém utkání.

Nejlepší celek základní části Petrohrad prohrál na ledě Atlantu Mytišči 1:3. Hráči SKA sice vedli od třetí minuty, domácí ale třemi góly v prostřední části duel otočili a snížili stav série na 1:2.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy, Západní konference - 3. zápas:Lev Praha - CSKA Moskva 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Novotný (Oystrick) - 29. Ožiganov (A. Radulov), 29. Davis (Sprukts, Kozlov), 53. Prochorkin (Kvaša). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Kulakov - Michel, Šichanov (všichni Rus.). Vyloučení: 5:5, navíc Davis (CSKA Moskva) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 8213. Stav série: 0:3.

Lev Praha: Pöpperle - Nakládal, Oystrick, Němec, Krejčík, Mäenpää, Mikúš, Porseland - Klepiš, Novotný, Danielssson - Řepík, Vrána, T. Rachůnek - Hossa, Surový, Cipulis - Niživijs, Cingel, Sekáč - od 41. navíc Gynge. Trenér: Václav Sýkora.

CSKA Moskva: Staňa - Rylov, Rjasenskij, Denisov, Morrisonn, D. Markov, Ožiganov, Kondratěv, Marčenko - A. Radulov, Persson, I. Radulov - Grigorenko, Kvaša, Širokov - Kozlov, Sprukts, Davis - Kugryšev, Prochorkin, Ljubimov. Trenér: Vjačeslav Bucajev.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články