Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lev přehrál čechovské bitkaře a získal první venkovní vítězství

Čechov – Premiérové vítězství na ledě soupeře si v KHL připsali hokejisté pražského HC Lev. Navázali na své dosavadní výkony a vyhráli už třetí ze čtyř odehraných utkání. První a zároveň i vítězní gól zápasu vstřelil v 57. minutě při přesilovce kanadský útočník Erik Christensen. V druhém duelu za sebou udržel čisté konto gólman Tomáš Pöpperle. 

Hokejisté pražského Lva dokázali v Kontinentální lize vyhrát své první utkání v soutěži na soupeřově ledě, když porazili domácí Viťaz Čechov 2:0. O třetím vítězství Pražanů ze čtyř odehraných zápasů rozhodl v 57. minutě při přesilovce kanadský útočník Erik Christensen. V druhém utkání za sebou udržel gólman Tomáš Pöpperle čisté konto.

Úvodní dvě třetiny zápasu svěřenců kouče Josefa Jandače proti mužstvu, které je z minulosti nechvalně proslulé bitkami a jejich častým vyhledáváním, se odehrály bez většího vzruchu.

V první třetině si Mojžíš málem srazil kotouč do vlastní sítě a Hossa v úniku nezakončil přesně. Ve druhé části vychytal Pöpperle Koroljuka a právě Mojžíš zatřásl horní tyčkou. Skórem poté nepohnul ani hostující Karamnov.

Ve třetí části se musel do té doby aktivnější Lev bránit, ale Fahey ve velké příležitosti na začátku 51. minuty těsně minul. V závěru však domácí chybovali při střídání a potrestal je za to Christensen.

Ještě 67 sekund před koncem dal Viťazu naději zbytečným faulem Szczechura, ale Pöpperle dokázal uhájit čisté konto a výsledek potvrdil gólem do prázdné domácí branky Jaroslav Svoboda.

Viťaz Čechov - Lev Praha 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávka: 57. Christensen (Hunkes), 60. Jar. Svoboda. Rozhodčí: Drejev, Romasko - Kučava, Novikov. Vyloučení: 7:6, navíc Oystrick (Lev) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3300. 

První gól českého útočníka Jana Koláře v Kontinentální lize zajistil hokejistům Nižněkamsku výhru 3:2 v Chanty-Mansijsku. Kolář skóroval v 57. minutě z přihrávky krajana Petra Koukala v době, kdy hostující mužstvo hrálo v oslabení.

Něftěchimik přitom ještě na začátku závěrečné třetiny prohrával 0:2, na první gól domácího celku přihrál obránce Marek Trončinský. Ten má na kontě tři body stejně jako Kolář, Koukal jich už po příchodu do KHL nasbíral pět a je v tomto ohledu nejlepším Čechem.

Bratislavský Slovan dostal na ledě Dinama Minsk do vedení Michal Vondrka. Hosté pak zvýšili na 2:0, ale nakonec prohráli 3:4 a neodvezli si ani bod. Stíhací jízdu zahájilo běloruské mužstvo trefou obránce Lukáše Krajíčka v přesilovce, na dva góly Dinama přihrál Zbyněk Irgl. Branku vstřelil také Jan Bulis z Čeljabinsku, jeho tým ale doma podlehl Petrohradu 2:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články